- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam wszystkich,
XR-65X90J - aktualizacja przez USB z linka podanego kilka stron wcześniej (OTA u mnie jeszcze niedostępna). Wszystko śmiga aż miło, zero pikselozy:-). Wygląda na to, że ten jeden plik pasuje do wszystkich modeli poniżej:
- XR-50X90J
- XR-50X92J
- XR-50X93J
- XR-50X94J
- XR-55X90J
- XR-55X92J
- XR-55X93J
- XR-55X94J
- XR-65X90J
- XR-65X92J
- XR-65X93J
- XR-65X94J
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ma ktoś może link do aktualizacji dla modelu KD-50X85J. ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
XR50X94J to samo, technik założył ten filtr ale też nic nie daje, wywaliłem bo chyba nawet gorzej było... i nasłuchałem się teorii o napięciu na kablu HDMI itp... a prawda chyba jest tu, oby pomogło
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/xr-50x93j/articles/0...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
sorry nie zakumkałem że już nawet ktoś linka wrzucił, a ja czekam aż się pojawi ota...
nie wiem czy ściągać ten link podany przez kogoś wcześniej, bo to są stery dedykowane, do konkretnego modelu... czy ktoś już na 50X94J odpalał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja na x94j zainstalowałem tę aktualizację z linka i od tego czasu ani jednego zjawiska paranormalnego typu pikselizacja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
hehe, się aktualizuje, zobaczymy :))))
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
XR50X94J aktualizacja przebiegła automatycznie po włożeniu pena, pikselozy nie ma, jakość obrazu wróciła do jakości sprzed tej fatalnej aktualizacji z 2021... no ale to trzeba jeszcze z miesiąc poobserwować, jak na razie jest ok
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zauważyłem, że nie działa mi HbbTV w TV SONY BRAVIA 55X90J. Przed aktualizacją do wersji PKG6.5660.0668EUA usługa działała. Czy ktoś może zweryfikować działanie tej usługi ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie na X92J HBB działa i na TVP1 i TVP2. Mam nowy soft z linku z tego tematu.
Nie mam modułu CAM ale byłem ciekawski i zainstalowałem z USB bez problemów.
Ocena jakości obrazu zawsze może być subiektywna - mi wydaje się że obecnie winieta jest na ogół niezauważalna.
Innych zmian w jakości nie dostrzegam.
Dla HDMI 3 i HDMI 4 pojawił się zapowiadany tryb VRR - czyli zmienna częstotliwość odświeżania.
Poprawy szybkości działania nie dostrzegam - z tunerów używam tylko tunera TV Cable dla niekodowanych kanałów z kablówki. Mam dekoder do kablówki na HDMI I
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie można używać funkcji HbbTV. | Sony PL , ja akurat wyłączyłem sobie świadomie interaktywne, nie widzę poczeby używania tego :)))) ale mam to w opcjach...