Podziel się wrażeniami!
Witam, czy te aparaty posiadają deklaracje/certyfikaty (CE itp.) zgodności ważne w Polsce? Szukam już godzinę po stronce Sony, ale tak jakby w ogóle tego nie było. Znalazłem taką w angielskiej instrukcji, ale ważna ona jest tylko dla USA.
Będę wdzięczny za pomoc.
Na Aparacie na naklejce tu gdzie jest miejsce do wkręcenia statywu . jest znaczek CE co chyba oznacza że deklaracja zgodności jest wydana.
W instrukcji napisane jest że :
blebleble... produkt został przetestowany i uznany za spełniający wymaganiom dyrektywy EMC dotyczących z kabli połączeniowych o długości poniżej 3 m blebleble.....
W tej samej instrukcji jest ujęte też że...
blebleble w sprawie bezpieczeństwa produktu i norm kompatybilności elektromagnetycznej EMC jest przedstawiciel Sony Deutschland blebleble
Na obiektywie też jest znaczek CE zaraz koło znaczka zabraniającego wyrzucać go do śmieci
Znalazłem te rzeczy o których piszesz, ale to trochę mało. Możliwe że te CE jest do wersji produkowanej dla USA.
Szukałem czegoś takiego (pierwsza lepsza deklaracja z internetu, przykład):
http://www.hyundaiit.pl/files/ce/Hyundai%20T71D%20PL%20CE.pdf
Być może Sony udostępnia coś takiego na specjalne życzenie, szkoda że dokument taki nie jest udostępniany szerszemu gronu.
Dzięki za zainteresowanie.
Pozdrawiam.
Dokładnie coś takiego szkoda że nie ma wersji po naszemu ale ta mam nadzieję spełni swoją rolę.
Dzięki za poświęcenie czasu.
Pozdr.