Podziel się wrażeniami!
Witam!!! Bardzo proszę o poradę życzliwych osób. Posiadam alphę 350 + kit. Myslę, że powinnam dokupić osłonę na LCD i torbę. Wszystko w trosce o to cacko!!! Problem jednak jakie dodatki wybrać. Głownie chodzi o osłonę. Na allegro jest pełno tanich z hartowanego szkła i droższych oryginalnych sony! Na które się zdecydować? Zastanawiam się czy po zamocowaniu tych ewentualnie ze szkła jeśli coś się stanie nie traci się gwarancji. Bo przecież nie firmowe sony> Bardzo proszę o pomoc!
Hmm co do osłonki to jak korzystasz tylko ty to nie potrzebujesz hartowanego szkła możesz zdecydować się spokojnie na tańsze rozwiązania. Co do torby to zastanów się czy bardziej nie przypasowałby Ci plecak ( jak dla mnie praktyczniejsze rozwiązanie, ale kto co lubi)
Pozdrawiam
Hmm mam alfe 300 kupilem orginalna oslone sony na obiektyw i to byll trafny wybor... jesli chodzi o torbe czy plecak wybralem torbe nie orginalna bo szkoda kasy ale tez sztywna i wsumie bardzo dobrze wykonana a przekonalo mnie to do torby ze tez mozna miec obie rece wolne tylko jest latwiejszy dostep do niej w trakcie fotografowania:-)
Dzieki gonzo za odpowiedź!!! Dopiero teraz sie doczytałam, że na forum sony już ktoś poruszył ten sam temat co ja. Sorry za zawracanie głowy kolejny raz.
Z aparatu korzystam tylko ja i czasami okazyjnie reszta rodziny. Boję się jednak, że mógłby przypadkowo trafić kiedys w niepowołane ręcenp. dzieci. Zakup aparatu to dla mnie spory wydatek więc dbam o niego jak tylko mogę i drżę na sama mysl porysowania. Koszty tej osłony nie śa porównywalnie już takie duże.
Pytanie tylko: czy oryginalna sony z poliwęglanu czy jakaś inna ze szkła hartowanego?
Tak plecak być może jesst bardziej pakowny ale jednak gorszy ma dostęp do sprzętu. raczej też opowiadam się za torbą. Dzięki za wskazówki!!!Dawno kupowałeś osłonę i ile kosztowała. Na allegro sprawdzałam ok. 50zł bez przesyłki. Jak kupowałam aparat to nie mieli w sklepie!
Chodziło mi o osłonę na ekran LCD a nie obiektyw PiterSam.
Wiem ze na LCD na obiektywy sa dekielki:-) ja kupowalem w sklepie i dalem 49 zl w foto generacji oginal SONY
Nie wątpie w to ,że to wiesz. To ja tu jestem amatorem i laikiem. Tak napisałeś. Widocznie może z roztargnienia tak wyszło! Nie ważne. Wiadomo o co biega.
Kolego ja nie jestem zadnym specjialista tez sie nadal ucze i dowiaduje nowych rzeczy:-)
agach04 napisał(a):
Tak plecak być może jesst bardziej pakowny ale jednak gorszy ma dostęp do sprzętu. raczej też opowiadam się za torbą. Dzięki za wskazówki!!!Dawno kupowałeś osłonę i ile kosztowała. Na allegro sprawdzałam ok. 50zł bez przesyłki. Jak kupowałam aparat to nie mieli w sklepie!