Podziel się wrażeniami!
Jako użytkownik kompaktu po półtora roku użytkowania, przestał mi wystarczać. I i tu pojawia się moje pytanie: czy A350 wystarczy dla pierwszych kroków w trochę bardziej zaawansowanej fotografii? Czy lepiej dobierać i kupić A700?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
gonzo ale jaki zamówiłeś w końcu bo się połapać już nie mogę
a300 na razie w standardzie, jak finanse pozwolą to zakup sugerowanej flinty
Paczka przyszła sprzęcik miodzio, mam tylko małe pytanie, czy to normalne, że nie mogę się od niego odkleić xD mam nadzieje, że to przechodzi bo mnie z domu usuną
Ja przez kilka pierwszych dni prawie z nim spałem xD ale to przechodzi
Powiem Wam, że zakup tego aparatu na pewno trzeba porządnie przemyśleć. I nie polecam ludziom nie mającym silnej woli. Na mnie już spadła "klątwa lusterka" i moje kochanie strasznie wkurza się na mnie... Nie wiem dlaczego, ale chyba czuje się zazdrosna, że spędzam więcej czasu z moim Lusterkiem, niż z nią Bez kitu, staram się w jakiś sposób to pogodzić, ale strasznie wciągające kształcenie swojego warsztatu foto...
...ja na Twoim miejscu zamiast flinty kupiłbym 28-135MAF, bardziej uniwersalny zakres ogniskowych, a na ,,końcu,, tego obiektywu masz tę samą ogniskową co ,,flinta,, w analogu...gonzo napisał(a):
a300 na razie w standardzie, jak finanse pozwolą to zakup sugerowanej flinty
No mam nadzieje, że przejdzie bo nie uśmiecha mi się spanie na wycieraczce. Co do 28-135 MAF to cenowo chyba wygląda sporo drożej niż flinta 😕
JasioS napisał(a):
a200 ma większy wizjer gdyż w a300 jest dodatkowa matryca do LV
a300 kryje 76% kadru a200 chyba 84% ale nie jestem pewny
gnembon napisał(a):
JasioS napisał(a):
a200 ma większy wizjer gdyż w a300 jest dodatkowa matryca do LV
a300 kryje 76% kadru a200 chyba 84% ale nie jestem pewny
JasioS - drobna errata. Krycie wizjera w obu aparatach jest podobne (coś ponad 90%). Podejrzewam, że te 76 i 84 to powiększenia wizjera, w A3x0 mniejsze ze względu na dodatkową matrycę.