Podziel się wrażeniami!
Pojawił się i znikł bo go wezwał NIK -
Kiedy będzie nowy firmware ?
Nowy to będzie 1.05
Jak wydadzą kolejny to będzie. Nawet nie ostrzegają przed wydaniem.
A u nas to chyba trochę inaczej jest numerowany firmware niż w temacie?!
to znaczy że co... nie można już go ze strony sony ściągnąć ??
Można, można, tylko trzeba poszukać. http://support.sony-europe.com/dime/dow ... 700_V4_MAC
pozdrawiam
Mam pytanie - wgrywac czy nie wgrywac nowy firmware ? Czy ktos moze podpowiedziec, czy zmiana jest na tyle istotna, że mozna to zrobić? Zastanawiam sie też co z obiektywami , które były kalibrowane do Alphy przez innych producentów. Tak jest w przypadku Sigmy. Czy po zmianie firmware'a znów trzeba kalibrowac ?
Warto wgrać nowy software, bo dużo zmienia w charakterystyce szumów na plus. Oprogramowanie nie wpływa na kalibrację szkieł.
dzieki za inforacje . w takim razie ...wgrywam. Wiem z forum i krytyki na optyczne.pl ze zarzucano Sony - brak mozliwosci wyłączenia "odszumiania, ze to jednak wada spora jak na profesjonalny sprzęt. Czy cos jeszcze sie zmienia ?
Andi napisał(a):
dzieki za inforacje . w takim razie ...wgrywam. Wiem z forum i krytyki na optyczne.pl ze zarzucano Sony - brak mozliwosci wyłączenia "odszumiania, ze to jednak wada spora jak na profesjonalny sprzęt. Czy cos jeszcze sie zmienia ?
dzień dobry
Panowie pytanie z serii "głupich" - jak się wgrywa te nowe firmware do aparatu ? bo nie wiem jak to zrobić. (no to teraz dostanę za swoje ...) pozdrawiam i dziekuję za pomoc.
adiplus