Podziel się wrażeniami!
Witam mam kilka pytań
planuje w najbliższej przyszłości zakup aparatu na początku myślałem o canonie 500D
ale zobaczyłem na allegro nexa i chyba to będzie mój przyszły aparat
Teraz pytania:
1.Czym się różni nex 3 i nex 5 ?
2.Jakie są do nich obiektywy - jakie są ich ceny i dostępność na rynku ? (linki mile widziane )
3.Czy polecili byście mi te aparaty ? Jeżeli tak to dlaczego i jeżeli nie to tak samo
4.Czy SONY mówi już coś o przyszłości czyli czy będą kolejne NEXY ?
5.Jak z jakością zdjęć ? Czy są porównywalne do normalnych DUŻYCH lustrzanek ?
6.Czy są jakieś dodatki typu filtry na obiektywy, lampy błyskowe itp ?
Czekam na odpowiedzi
bzx napisał(a):
@boliron, oczywiście tylko i wyłącznie SD, i taką która ma minimum Class 6 (szybkość transferu).
Tadeusz napisał(a):
Wcale nie tylko i nie wyłącznie SD.
Znakomicie się nadają np. MS PRO-HG Duo z serii HX - przetestowane również z A55/33
Ok dzięki za odpowiedź, mój netbook czyta tylko SD więc chyba w ten standard pujdę.
Zapytam jeszcze raz a mianowicie jak wygląda kwestia opuźnienia migawki względem spustu
nie umiem znaleść nigdzie tych danych i nie wiem czy to bardziej tak lustrzankowo ciach i foto czy raczej jednak kompaktowo z opuźnieniem.
Pozdrówki
boliron napisał(a):
Zapytam jeszcze raz a mianowicie jak wygląda kwestia opuźnienia migawki względem spustu
Czyli rozumiem że nie ma większych problemów z szybkime zrobiebiem zdjęcia
boliron napisał(a):
Czyli rozumiem że nie ma większych problemów z szybkime zrobiebiem zdjęcia
To trzeba mieć tylko nadzieje że tak będzie, ale w szybkości "akcji" bliżej mu do lustra niż kompakta ?
boliron napisał(a):
To trzeba mieć tylko nadzieje że tak będzie, ale w szybkości "akcji" bliżej mu do lustra niż kompakta ?