Podziel się wrażeniami!
Witam !
Pomozcie. NIe wiem co jest powodem slabego naswietlenia obiektu podczas uzywania wbudowanego flasha w alpha 350. W trybie auto zdjecia wychodza bardzo ciemne, czasami nic nie widac, a flash nie za bardzo rozswietla scenerie. Po jakims czasie flash juz dziala poprawnie i zdjecia sa super. O co chodzi co jest powodem takich ciemnych prawie czarnych zdjec ? Przypominam. TRYB AUTO. Chce po prostu wlaczyc aparat i pstryknac na szybko fotke, a tu lipa - czarne Obiektyw standardowy 18-70. Dziekuje.
Wklej jakieś przykładowe, łatwiej będzie ocenić czy to wina sprzętu czy "operatora"
Nie chcę Cię martwić, ale miałem podobne objawy w A100 zanim lampa całkowicie padła.
Proponuje iść do sklepu i porównać z nowym egzemplarzem, jeśli jest coś nie tak od razu reklamować. Naprawa trwa szybko
Ale tak czy inaczej zdjęcia możesz wstawić
Przesylam kilka zdjec o ktorych mowilem. Model trzy miesieczny.
Hmm... faktycznie wygląda to nieciekawie. Wydaje mi się, że awaria opisana przez Lajama jest prawdopodobna. Bez serwisu się raczej nie obędzie.
Chyba raczej warto spróbować to reklamować bo coś tu jest nie tak daje ci próbkę fotki zrobionej od reki na trybie AUTO ... porostu cykniecie bez żadnych zbędnych ustawień i zastanowienia
mój aparat to A300 obiektyw kitowy
No tak. Dzieki serdeczne, ale ponizej zdjecie zrobione doslownie 2 minuty pozniej. Mozliwe jest ze flash musi sie "naladowac" ?
makerson napisał(a):
Mozliwe jest ze flash musi sie "naladowac" ?
Dzieki. Aparacik juz spi w pudelku . Hehe, juz bylem raz i "nie zauwazyli" usterki, bo jak pstrykali w salonie bylo dobrze. Przy 10 jarzeniowkach odpalonych na maksa Idioci.
Naprawde szacuneczek i dziekuje. Powiadomie oczywiscie jak aparat wroci.
Moja koleżanka miała identyczną usterkę w nowej Sony A 100. Oddali do serwisu na gwarancji. Odpowiedzieli im, że usterki nie widzą a naprawa na koszt użytkownika na sumę 2000 zł. Poprosiła w takim razie o zwrot sprzętu. Zwlekali ją z miesiąc po czym powiedzieli, że aparat im się gdzieś zgubił i przysłali jej nowy. Napiszcie jakie Wy macie doświadczenia z serwisem Sony. Ja mam zamiar kupić A300 lub350 i się zastanawiam.