Podziel się wrażeniami!
Miło mi poinformować o dzisiejszej premierze nowych aparatów NEX
http://www.forum.sony.pl/download/file.php?id=25660
http://www.sony.pl/hub/dslr/nex5-nex3
Niesamowite nowe aparaty cyfrowe Sony NEX-5 i NEX-3 o wyjątkowo małym rozmiarze umożliwiają każdemu rejestrację obrazów w jakości zdjęć zrobionych cyfrową lustrzanką. Zrób pierwszy krok w stronę zdjęć o jakości lustrzanki cyfrowej, skorzystaj z krótkich czasów reakcji przy fotografowaniu i poznaj komfort związany z wymiennymi obiektywami oraz inteligentnymi funkcjami, takimi jak filmy w jakości AVCHD i tryb Sweep Panorama. Niewielkie aparaty cyfrowe NEX-5 i NEX-3 to moc możliwości kreatywnych, stylowa konstrukcja oraz prostota obsługi.
tak, działa AFTomek69N napisał(a):
W trakcie kręcenia HD działa AF? Format zapisu?
Tomku, jeśli masz na myśli zdjęcia z pożal się boże optycznych, to niektóre nastawy nie są na "0". Np ostrość bywała ustawiona na "-3"tompac napisał(a):
Oczywiście nie dopatrzyłeś sie uwagi w teście, że aparat jest na zerowych nastawach.
Tadeusz napisał(a):
niektóre nastawy nie są na "0". Np ostrość bywała ustawiona na "-3"
pierwsze z brzegu...
Tak się zastanawiam nad jednym. Taki serwis, który testuje sprzęt fotograficzny, czy ma w śród załogi kogoś, kto też fotografuje?
Ileż powstaje pięknych, doskonałych i bardzo dobrych technicznie zdjęć, które zarejestrowane są aparatami teoretycznie "najgorszymi"?
Ileż przy tym wszystkim powstaje zdjęć, do których "rysowania" został użyty obiektyw teoretycznie nie nadający się do niczego, w dodatku "rysował" na pełnym otworze, gdzie mydło, gdzie słaba rozdzielczość, gdzie winietowanie itd. itp.
Prosta odpowiedź - nie powstaje ich wiele, ale powstają. Jak ktoś ma wiedzę i potrafi patrzyć, to takie zdjęcia będą powstawać.
Jak pisał Tompac - trzeba jeszcze dać w tym wszystkim coś od siebie...
Witam!
Jak byłem bardzo sceptyczny do takiego rozwiązania to teraz zmieniam zdanie. Jeszcze niech tylko obiektywów więcej sie pojawi... Ten zestaw, który jest nie do końca mnie przekonuje. Szesnastka fajna, ale zoom-y... Może się mylę?
Takie zupełnie amatorskie zdjęcie: po prostu pstryknięte i tylko zmniejszone, bez obróbki - widać owe straszliwe "sonowskie" szumy, przy 1600 ISO:
Tadeusz napisał(a):
pierwsze z brzegu...
Tadeusz napisał(a):
Takie zupełnie amatorskie zdjęcie: po prostu pstryknięte i tylko zmniejszone, bez obróbki - widać owe straszliwe "sonowskie" szumy, przy 1600 ISO:
Jak chcę wiedzieć dokładnie, to "jedynej słusznej", czyli PMB v.5,2Lajam napisał(a):
A jakiej Ty przeglądarki Exifa używasz?