anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

stabilizacja w alfie 300

Robsonk
Początkujący

stabilizacja w alfie 300

Witam!
Mam pytanie związane ze stabilizacja. Czy działa we wszystkich ustawieniach? A pytam bo od niedawna posiadam alfe 300 i na włączonej stabilizacji na ekranie wiajera pojawia mi się " migajaca rączka " informujaca o braku stabilizacji, po właczeniu stabilizacji "rączka" nadal mruga ale obok "rączki" wyskakuje skala z poziomem - (chyba drgań) - która trzeba ustawić na jak najniższy poziom. Czy to normalne działaninie tej stabilizacji? W jakich ustawieniach ta tzw. " raczka " nie wyskakuje. I wogóle czy ta stabilizacja w moim przypadku napewno działa. Może w mojej alfie jest uszkodzona?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Migająca łapka ostrzega, iż istnieje ryzyko poruszenia zdjęcia. Miga zawsze kiedy takie ryzyko zaistnieje. Niezależnie czy Steady Shot jest włączony, czy nie.

Włączona stabilizacja objawia się pojawieniem właśnie tych "kreseczek" w wizjerze. ;)

A jeśli nie wiesz czy stabilizacja działa....ustaw aparat w tryb M, obiektyw powiedzmy na 50mm, czas na 1/20 s, przysłonę na 5.6. I zrób 2 zdjęcia - z włączonym SS i z wyłączonym. Porównaj i zobacz czy jest różnica. :)

Robsonk
Początkujący

Dzięki Lajam za info wieczorkiem sprawdze i dam znac czy wszystko działa

Pozdro.

Znajomy-----
Początkujący

Różnica jest, zaraz po zakupie lusterka sprawdzałem, i przy wyłączonym Steady Shot widaż rozmycie, jak przy większym czasie otwarcia.