Podziel się wrażeniami!
Witam, lustrzanke posiadam od czwartku i chcialbym robic zdjecia na ustawieniach polautomatycznych ( A )
Nie wiem czy taka opcja jest dobra dla amatora wiec moglibyscie sie wypowiedziec na ten temat ??
Prosiłbym także o opis tych wszystkich ustawień jak ISO, F i czas
Jestem amatorem. Posiadam obiektyw kitowy dołączony do Sony Alphy 300. Dziś zakupiłem filtr UV. Myślę że zdjęcia w terenie bd troszkę lepiej
czekam na Wasze odpowiedzi i z gory Wam dziekuje
pozdrawiam
kubuleczek3 napisał(a):
np. gdy ustawiamy ostrosc na reczna to krecimy takim pokretlem.
mam zawsze ustawione na auto bo to jednak 9 pol autofokusa to cos powinno znaczyc
no ale ten pierscien mozna sciagnac i zalozyc w druga strone
i nie wiem w ktora strone : w wewnetrzna czy zewnetrzna ;/
Dżizas!!!
To jest osłona przeciwsłoneczna!
Zachodzi na obiektyw jak chowasz aparat do torby, żeby mniej miejsca zajmowało.
Dajesz na zewnątrz, żeby ograniczyć promienie wpadające bokiem (skośnie) do obiektywu!
Ale jaja oslona od slonca nie reguluje sie ostrosci tylko eliminuje efekty swietlne na szkle:-)
kubuleczek3 napisał(a):
Hehehe Ciekawe, czy kolega przestraszył się, że zepsuł szkiełko...
czorny napisał(a):
kubuleczek3 napisał(a):
Czasami mam wrażenie, że takie posty to sabotaż... hmmmm.... tylko w jakim celu ?
I jednego kompletnie nie rozumiem. Na forum przed komputerem czytać można, ale z książką w ręku, instrukcją, czasopismem to już nie. Lepiej się widać wstydu najeść byle było szybko i przed monitorem. Ale dlaczego ? To kwestia wieku, pokolenia ? Lenistwa ? Nieumiejętności czytania ze zrozumieniem ? Przecież to uwstecznia ! Nie rozwija ! Ogłupia i otępia !
Tadeusz napisał(a):
Czyli co? Nie karmić trolla(i) dopóki się czytać nie nauczy(ą)?
Eeech
Luzik Odnoszę wrażenie, że sporo userów dostało lustro na 1 komunię i wreszcie zmuszeni przez ofiarodawcę wzięli po raz pierwszy do ręki. A instrukcję np. pies zjadł
A ja swoją rozwaliłem ale skleiłem i używam. Przy ostrym bocznym świetle jednak się przydaje. Zaś przeszkadza przy wbudowanej lampie na 18mm
Niech dostają nawet na pierwszą komunię. Bardzo fajne hobby. Oby tylko młodzież troszkę głębiej w to weszła, to może za arę lat będzie bezpieczniej na ulicach. A dobrze jest mieć jakąś pasję, a nie chlać na blokach itd. Na szczęście internet rozwija się, ludzie znajdują coraz to nowsze zainteresowania, łatwiejszy dostęp do kultury...