Podziel się wrażeniami!
nareszczie jestem szczęsliwym posiadaczem lustra Alfa 500 po długich mękach.
wystawiam pierwsze zdjecie. w najbliższym czasie pojawi sie ich więcej (bynajmiej mam taką nadzieje)
Message was edited by: alpol6
i tu z mojej strony pojawia sie Standardowy Problem. Jak skalibrowac monitor bez używania kalibratora (tego którego sie przykłada do monitora). u mnie nie widac aby bylo mocno obrobione natomiast u kolegi jest praktycznie czarne zdjęcie. a zmienilem tylko nakładanie sie warstw w CMYK-u
Niektórych monitorów zwyczajnie nie sposób skalibrować
Uważam, że jedyne co można zrobić z takim monitorem, to sensownie ustawić jasność ekranu.
Np. według tego http://www.ziolek.pl/kalib/kalibr.html
troszke portretowo. Mam skromną prośbe. Wykrzyczcie mi wszystkie blędy które popełnilem z tymi zdjęciami.
Ja się na portretach w ogóle nie znam.
alpol6 napisał(a):
troszke portretowo. Mam skromną prośbe. Wykrzyczcie mi wszystkie blędy które popełnilem z tymi zdjęciami.
mSz 119 bardzo dobre,
120 troszkę, gorsze ale w zasadzie oprucz miny modelki , bardzo mi się podoba
takie ładne i grzeczne to ja na każdej mszy widuje , niech krzyczą , szarpią się , pokaż emocje , wrrrrrrr
co ja mam tu napisać. coś popróbowalem nie wiem czy dobrze wyszlo napiszcie co jest żle bo dobrze to raczej tu nic nie ma
alpol6 napisał(a):
co ja mam tu napisać. coś popróbowalem nie wiem czy dobrze wyszlo napiszcie co jest żle bo dobrze to raczej tu nic nie ma
Z lekka podpadające w HDR
no 121 to mi bardzo podchodzi.
Mnie tez sie podoba