Podziel się wrażeniami!
Zdecydowałem się w końcu na swoją galerię, nie będzie tu póki co takich rewelacji jak u innych, choć początki w większości wyglądały podobnie, ufam, że dzięki uwagom i wskazówkom mi tu udzielonym też podniosę swoje umiejętności. (tu szczególnie cenne dla mnie są techniczne )
Cześć zdjęć się powtórzy (już się tu pojawiły ), ale tym razem są wystawione aby zostały ocenione...
Z czym mam problem to wiem na starcie, kolory, ale co poradzę, póki co notebook lenovo, a więc dla fotografa, na razie na dobry dający się dobrze skalibrować ekran mnie nie stać.
Message was edited by: bart_m26
Message was edited by: bart_m26
Po dość gwałtownej ulewie ukazało się zachodzące słońce...
Witam.
Ładne zdjęcia z Wawy nie wiem ustawiam aparat tak jak Ty masz we właściwościach zdjęć i mi nie wychodzą za nic takie zdjęcia
Tyber napisał(a):
Witam.
Ładne zdjęcia z Wawy nie wiem ustawiam aparat tak jak Ty masz we właściwościach zdjęć i mi nie wychodzą za nic takie zdjęcia
posiadasz ten sam aparat?
Posiadam A390 ale parametry i właściwości mają podobne.ustawiasz tak samo ekspozycję jak ja i inne zdjęcie Ci wychodzą, znaczy sie "gorsze" ? Dokładnie gorszę W jaki programie obrabiasz fotografię Nie jestem zwolennikiem obrabiania zdjęć wole orginały ale używam FastStone Image ViewerTyber napisał(a):
Posiadam A390 ale parametry i właściwości mają podobne.
Tyber napisał(a):
Dokładnie gorszę
Tyber napisał(a):
Nie jestem zwolennikiem obrabiania zdjęć wole orginały ale używam FastStone Image Viewer
Koty to leniwe są...
Dziś siostrę odwiedziła koleżanka ze swoim niespełna 6miec synkiem, miałem więc okazję pierwszy raz spróbować fotografii małego dziecka.
Kilka zdjęć morza z tegorocznych wczasów...
cd...
Kurcze... miałem napisanego długiego posta, ale zamknąłem przeglądarkę. No nic, muszę pisać jeszcze raz.
Widzę, że polubiłeś długie ekspozycje Ładnie to wygląda, spróbuję pooceniać zdjęcia.
49-mało widać, że to zachód. Spróbuj przesunąć suwaczek balansu w stronę cieplejszych kolorów. Plus za prosty horyzont (ja nad tym nie panuję )
50-długa ekspozycja wygląda ładnie, ale popatrz na kurz w dolnej części kadru. Jak możesz, to na etapie obróbki wystempluj te plamki
51-niebo trochę przepalone. Albo filtr połówkowy na etapie robienia zdjęcia, albo potem w obróbce RAWów nałóż filtr gradacyjny z ujemną ekspozycją
52-albo to winieta, albo ciemny dół, ale coś mi tutaj nie pasuje. Plus za ładne niebo i kolory
53-chyba ciąłbym do kwadratu i dał B&W. Chociaż, teraz jest równie dobrze, poza centralnym kadrem
54-dobrze uchwycone sylwetki ludzi. Chyba lepiej wyglądałoby przy zachodzącym słońcu.
55 - .... się zagubiło w numeracji
56-tnij do panoramy, zdjęcie dużo zyska przez spektakl kolorów na niebie
57-ciekawa forma życia wodnego
58-super krótki czas spowodował, że widać ruch wzburzonych i "agresywnych" fal
59-chyba musiałeś szybko uciekać do domu po zobaczeniu takiego widoku. Zwiastuje niezłą burzę. Kadr bardzo ładny
Ogólnie - bardzo dobrze i wakacyjnie