Podziel się wrażeniami!
Kupiłeś laptopa, bo ktoś zachwalał go w internecie? Armię osób, która będzie polecała telewizory, książki czy telefony, można dziś wynająć za grosze...
Monika Czaplicka, studentka socjologii, przez rok na różnych forach i w przeróżnych blogach podszywała się pod internautów robiących zakupy. Udawała dzieci, kobiety, mężczyzn - w zależności od potrzeb. Każda "jej" postać na czymś się znała, coś testowała lub rekomendowała. Czaplicka dziennie pisała po sto postów. O batonikach, jogurtach i chipsach. W komentarzach zachwalała odtwarzacze MP3, których nie używała, zachęcała do książek, których nie czytała, rozpływała się nad filmami, których nie obejrzała. ..
więcej na Gazeta.pl
zastanawia mnie czym kierowaliście by zakupić Alfe?
ilu tu jest takich "doradzaczy" ?
i w co tu wierzyć?
Janievideo mówisz że nie ma uszczelnień?
http://www.swiatobrazu.pl/hashphoto-mas ... anktcr.jpg
http://www.swiatobrazu.pl/hashphoto-dsc ... dufzih.jpg
Przejechała cały Dakar i działa bez zarzutu
SZFENDAK - ja napisałem , że widać nie musi być uszczelnień, bo jakość wykonania jest wysoka. Co do Dakaru, wiem jak było , rozmawiałem o tym z Jackiem Boneckim. Mnie nie trzeba do Sonego przekonywać. Stosuję ten sprzęt od lat i nigdy nie było tak bym utracił materiał. Miałem i mam kilka kamer tej marki. Kiedyś przez kilkanaście godzin kręciłem ujęcia na Majdanku. Lało cały czas, wiał wiatr. Wyjeżdżając z domu nie brałem pokrowca , była niezła pogoda. Ani kamera , ani materiał nie ucierpiały. Włąśnie takie doświadczenia z kamerami sprawiły . że wybrałem aparat fotograficzny marki Sony. Fotografią zajmuję się dla frajdy, nie zawodowo ,więc model amatorski, nie znaczy , że zły. Za małe pieniądze mam super sprzęcik. Dla ciekawości dodam , że ktoś tu pytał czy focimy jeszcze znalogami. Ja tak , mam mieszkowego Kodaka z początków XX wieku, jeszcze teraz robi super fotki, tylko tyle zachodu z filmami i wywoływaniem itd... Sony-mówisz i masz.
Pozdrawiam
Jan
Ja bo:
1. Fociłem wcześniej minoltą
2. Sony a 300 leżała mi dobrze w ręce( jestem osobą niepełnosprawną i jakby nie chciał mam ograniczenia manualne)
3. Stosunek cena/jakośc
4. Stabilizacja w korpusie
5. .....................................
bo był najtańszy a ja nie miałem przekonania czy owo hobby mnie wciągnie.
bo moj ojciec mnie do tego naklonil
Bo Krzysztof powtarzał, że Będzie dobrze
A poważnie, bo gdy ...ście lat temu wybierałem aparat, następcę Zenita, ranking wygrała Minolta
I tak już zostało. I nie żałuję, i nie zamieniłbym na inny
dzięki mojemu ojcu. używał zaawansowanych kompaktów sony od lat, będąc z nich zadowolonym - czekał na pierwszą lustrzankę sony, którą oczywiście kupił. ja po lustrzankę sięgnęłam po tym jak już była w domu. a poza tym wcześniej pstrykałam kompakcikiem KM
ripride napisał(a):
bo był najtańszy a ja nie miałem przekonania czy owo hobby mnie wciągnie.
Dla obiektywu Carl Zeiss Vario Sonnar T 24-70. Mam ten obiektyw. Jest moim zdaniem doskonaly, ale nowosci Sony jesli chodzi o body sa slabe. Zapowiedzi kolejnych odlegle i metne.
Zaczynam odczuwac lekkie rozzalenie i rozczarowanie...
Czesciej siegam tym samym po Canona, niz Sony.
Poczekam do wrzesnia 2010 i jesli targi photokina nie przyniosa nic ciekawego...
buzz czemu taki niedosyt??? Sony na dla każdego coś dobrego