Podziel się wrażeniami!
bylem ostatnio na zakrapianej imprezie zaroilo sie kolo mnie sporo dziewczyn ( polecialy na sprzet ) jako jedyny mialem lustrzanke i kazda chciala pstryknac , efekt byl taki ze 3 razy czyscilem szkielko od palcow . niektore panie chyba by potrafily popalcowac matryce bez sciagania obiektywu . i chyba na takie okazje odkurze starego kompakta.
grzechu1984 napisał(a):
ps muszę poćwiczyć " cytowanie " bo coś mi to nie wychodzi .
sek w tym ze ktos z rodzinki zobatrzy 1 raz i pokaz pokaz , daj popstrykac , no co nie dasz ?
przecierz ci go nie zjem . a mnie wtedy krew zalewa bo wychodze na dziwaka a jak powiem ile to kosztowalo to jeszcze gorzej ,ach te nierozumne ludziska
mikael napisał(a):
sek w tym ze ktos z rodzinki zobatrzy 1 raz i pokaz pokaz , daj popstrykac , no co nie dasz ?
przecierz ci go nie zjem . a mnie wtedy krew zalewa bo wychodze na dziwaka a jak powiem ile to kosztowalo to jeszcze gorzej ,ach te nierozumne ludziska
mikael napisał(a):
Lajam napisał(a):
mikael napisał(a):
Przyznam, że zupełnie Cię nie rozumiem.
Jak ktoś chce, to mu dajesz, ale najpierw zakładasz mu pasek na szyję. Przecież trudno zepsuć aparat samym trzymaniem
grzechu1984 napisał(a):
Może chodzi ogólnie o "bezmyślne" kręcenie , pstrykanie itd .... czasami ludzie klikają co popadnie nawet nie czytając tego co im się wyświetla
Zanim kupiłam a200 najpierw pożyczyłam a300 żeby się trochę 'pobawić' i zobaczyć jak to jest. Teraz jestem zakochana w swoim aparacie i chyba niewielu osobom pożyczyłabym na dłużej niż 1 dzień. (niewielu jak nie jednej...)
Na spotkaniach warszawkich prawie zawsze jest mnóstwo sprzętu wszystko leży na stołach i każdy korzysta z tego na co ma ochotę. W tym gronie zaufanie mamy do siebie i sprzęt sobie pożyczamy bez żadnych ceregieli. Jak pożyczam Zdzichwi konwentery czy insze skła to wiem, że będą bezpieczne jak u mnie allbo jeszcze lepiej a na dodatek Zdzichu zna konsekwencje uszkodzenia itp itd. Najbardziej boję się dawać w łapki sprzęt właśnie rodzince no ale czasem trzeba.
Lajam napisał(a):
To co piszesz to jakaś totalna abstrakcja, mogłeś jeszcze dopisać: walenie sprzętem o ziemię, rzucanie w dal itp.
To tak jakbyś komuś nie pozwolił usiąść za kierownicą bo uważasz, że zaraz pogryzie Ci kierownicę, wyrwie gałkę skrzyni biegów i zrobi dziury w tapicerce.
Zazwyczaj jak ktoś prosi o pokazanie aparatu to ogląda go z uwagą, a nie dostaje małpiego rozumu. A jak masz obawy, to poproś żeby ostrożnie się z nim obchodził. A jeśli traktujesz aparat jak obiekt kultu to po prostu nie dawaj nikomu i tyle.
a Szfendak to mi pożyczył pierścienie i jeszcze mu nie oddałem teraz to mi już pewnie nic nie będzie chciał pożyczyć. bo nie do końca jestem przekonany, czy chcę te pierścienie oddać :smileytwisted: