Podziel się wrażeniami!
Jestem posiadaczem 40W4500 od miesiąca,model został wyprodukowany w sierpniu w Hiszpani niestety widać jasne plamy-chmurki po obu stronach matrycy w ciemnych scenach przy wyłączonym świetle w pokoju. A czerń miała być czarna a tak nie jest. Wiem,że ten problem ma z tym modelem wiele jego posiadaczy, podaje nr seryjny mojego modelu: 4312441 Co mam z tym fantem dalej począć?
witam
Mam tv 46w4500 od dwóch dni. Mam na ekranie coś takiego jak na zdjęciach.
Podczas oglądania tego nie widać, ale przy zmianie kanałów matryca się bardziej podświetla i wychodzą takie plamy.
Na żywo wygląda to tak, jakby ktoś świecił latarką zza ramki.
Mam poczekać aż zniknie, czy od razu reklamować?
co do działania serwisu. obiecali przyjazd technika, przyjechał Pan który "miał tylko zabrać tv". Spytałem na jaki czas- no tydzień, dwa....
odechciało mi się serwisu.
dziecko nie podarowałoby mi braku porannych bajek:)
tak więc sony wisiał jak wisi, clouding mały ale jest, a ja usiluję wmówić sobie że to wada nieistotna a przecież TV za kilka Kzł ....
najlepiej kupować w sony centre tam są pewne produkty. co prawda cena trochę wyższa ale się nie wpadnie w żaden clouding. produkt jest pewny. także moim pytaniem jest gdzie wy kupujecie telewizory? przez cały okres mojej pracy nie było żadnego klienta który wróciłby do nas i mówił że ma jakąś usterke.
ja kupilem tv 40w4500 przez internet,wiec w ciemno,i clouding znam tylko z nieba.hehehe,chmury sa na niebie a nie w telewizorze..pozdrawiam przewrazliwionych,wesolych swiat
dawidaaa napisał(a):
ja kupilem tv 40w4500 przez internet,wiec w ciemno,i clouding znam tylko z nieba.hehehe,chmury sa na niebie a nie w telewizorze..pozdrawiam przewrazliwionych,wesolych swiat
przyglądałem się w swoim, ale to raczej nie cloudinng, to świetlówki. Cóż, myślę, że w modelu gdzie matryca podświetlana jest diodami nie będzie tego efektu tyle, że ..... cena
Ponadto uważniej przyglądałem się matryca znajomych sharpa, philipsa, i samsunga ... tam dopiero świetlówki widać, oczywiście powyżej 32 cali
jak by się tak przyjrzeć szczegółowo to w każdym modelu LCD powyżej 32' widać jakieś niedociągnięcia w podświetleniu matrycy mniejsze lub większe ale widać. Przyglądałem się waszym fotką i faktycznie widać defekt. Mnie osobiście też by to denerwowało i żądałbym wymiany TV lub zwrotu kasy.
op35 napisał(a):
jak by się tak przyjrzeć szczegółowo to w każdym modelu LCD powyżej 32' widać jakieś niedociągnięcia w podświetleniu matrycy mniejsze lub większe ale widać. Przyglądałem się waszym fotką i faktycznie widać defekt. Mnie osobiście też by to denerwowało i żądałbym wymiany TV lub zwrotu kasy.
miras napisał(a):
Cóż, myślę, że w modelu gdzie matryca podświetlana jest diodami nie będzie tego efektu tyle, że ..... cena
mobor napisał(a):
miras napisał(a):
Cóż, myślę, że w modelu gdzie matryca podświetlana jest diodami nie będzie tego efektu tyle, że ..... cena
Ale jakos nikt nie pisze o tym że wynalazki typu OLED czt LCD z LED beklitem mają jedną poważną wadę. Wyświecajac się - robią to NIERÓWNOMIERNIE tzn kazda dioda swieci z czasem inną intensywnością. W OLED rozjazd kolorów jest już po 1000 godzin pracy
LCD ze swietlkówką - mimo braku czarnego koloru- gwarantuje JEDNAK równomierne podswietlenie matrycy przez CAŁY czas zycia panelu....Radze się 2x zastanwic zanim kupicie gó...o w świecącym papierku