anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ex720 a dekoder ineii-technisat

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

ex720 a dekoder ineii-technisat

witam
mam sprawe odnosnie uzytkowania telewizora z podpietym dekoderem http://www.inea.pl/cms/att/instrukcja/D ... _start.pdf" target="_blank od ineii.Sprawa przedstawia sie nastepujaco-podczas odbiory kanałów przez dekoder zauwayłem przy ciemnych scenach ze na obrazie po lewej stronie tv rysuje sie biała smuga około 30cm-naprawde ledwo widoczna ale jednak,.Na poczatku mowie ze to tv,ale po przełaczeniu na pryzklad na menu i latanie po nim nie ma sladu po pasku-smudze,po przełaczeniu tv na sygnał analogowy tez tego niema-wiec czy to wina dekodera?czy lepiej go juz wymienic zeby podpiac pod hdmi-teraz mam pod av?
pozdrawiam

26 ODPOW. 26
Zimny_
Użytkownik

Ooo, jedyny wpływ jaki może mieć, do brak możliwości ściszania dekodera (pilotem od dekodera) przy dźwięku Dolby Digital. O tym informuje też operator Nka. Co ciekawe, na dekoderach cyfry wszystko działa. Tylko są dużo mniej zaawansowane, wolniejsze i według mnie gorsze jakościowo.

Mandaryn111
Początkujący

Z Dolby Digital to nie wiem,bo mam głos tylko przez tv,ale u mnie gdy włączę wpierw tv,a potem dekoder N-ki (turbodekoder) to komunikatu nie mam żadnego.Gdy włączę najpierw dekoder,a potem od razu tv to komunikat na wyświetlaczu dekodera jest tylko dosłownie prze sekundę i znika.

Zimny_
Użytkownik

Hmmm... Może też tak jest u mnie, również mam Turbodekoder. Przestałem zwracać na to uwagę, już przez te parę lat najzwyczajniej przyzwyczaiłem się :D

stubbs.
Użytkownik

Mandaryn111 napisał(a):

...gdy włączę wpierw tv,a potem dekoder N-ki (turbodekoder) to komunikatu nie mam żadnego.Gdy włączę najpierw dekoder,a potem od razu tv to komunikat na wyświetlaczu dekodera jest tylko dosłownie prze sekundę i znika.

Myślałem, że będzie odwrotnie, gdzie najpierw włączysz dekoder który "odpali" komunikat (który nie będzie widoczny z powodu wyłączonego TV) i następnie TV, a tu taki psikus. Czy może mieć na to wpływ, że dekoder przed opaleniem TV najpierw szuka miejsca gdzie ma pokierować sygnał (lekko "przywiesza się" lub "myśli dłużej" - nie wiem jak to opisać), a następnie przekazuje na włączony (chwilę później) TV swój komunikat?

Pozdrawiam Stubb
Mandaryn111
Początkujący

Myślę,że mnie źle zrozumiałeś: "na włączony (chwilę później) TV swój komunikat" dekoder nie daje już napisu.Napis jest,gdy tv jest wyłączony i świeci się czerwona ikonka na dekoderze.Lecz,gdy tylko włączę tv to od razu napis znika.

pablo_duch
Początkujący

Czesc.
Najwazniejsze,ze nic nie szkodzi ten komunikat-fakt pozostaje sie przyzwyczaic i tyle.
ale i tak temat do zastanowienia się-czemu owy komunikat wogole sie pojawia-raz w sumie bym zrozumiał-ale powinno to sie zapamietac w ustawieniach i juz?

stubbs.
Użytkownik

Aha, wiem już o co Ci chodzi :)
Szczerze również nie mam pojęcia dlaczego tak może się dziać, że przy odpalaniu sprzętu pojawia się komunikat. Najważniejsze jak napisał pablo_duch, że niczemu to nie szkodzi.

Pozdrawiam Stubb