anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Cennik!!!

profile.country.pl_PL.title
subarenka
Poszukiwacz

Cennik!!!

Moje pytanie dotyczy ceny poszczególnych modeli a zarazem, dlaczego one są tak wysokie.
Oglądając ceny na www.sony.pl szczęka mi opadła np.BDP-S5000ES -8000 tys.
Czy może ktoś wytłumaczyć dlaczego ona jest tak wysoka?
Przeglądając różne sklepy internetowe napotkałem na ceny od 4999 do 6700.
Natomiast w gazetce Sony 6899.
Jak to jest, że sprzęt ten można nabyć w pierwszym lepszym sklepie internetowym ,za mniejszą cene niż w sklepie Centrum sony.
Myslałem ,że powinno być odwrotnie.
Pozdrawiam

8 ODPOW. 8
@2222008000018053
Początkujący

chlopie ale masz problem to kupuje sie sprzet tam gdzie najtaniej a ci w centrum z czegos musza zyc :P

oldguest
Początkujący

SONYES napisał(a):

ci w centrum z czegos musza zyc :P

Żeby nie wyszło że w Centrach Sony jest 100% marży.... Chyba nie jest tajemnicą że euro poszło do góry i sprzęt podrożał w sumie sprzęt Sony mało podrożał w stosunku do tego co się działo dosłownie z dnia na dzień na rynku IT. Te ceny niższe wynikają ze starych dostaw po starym Euro... Po prostu ktoś ma produkt w starej cenie (z przed podwyżek)

subarenka
Poszukiwacz

Szczerze.... to właśnie na taką odpowiedź liczyłem ze strony CS Bielsko , ale jakoś te argumenty mnie nie przekonują ,bo nie chodziło mi tu konkretnie o jeden model,tylko o każdy produkt Sony czy to: TV ,amplituner av ,aparaty fotograficzne ,kamery itp.
Zawsze w punktach CS jest i było drożej, nawet przed osłabieniem złotówki.

oldguest
Początkujący

subarenka napisał(a):

Zawsze w punktach CS jest i było drożej, nawet przed osłabieniem złotówki.

Nie do końca chciał bym się wdawać w polemikę w tym temacie. Ale to zależy z czym się chce porównywać Salony Centrum Sony. Bo z internetem z racji zupełnie innego podejścia do klienta nie można nas (Salonów CS) porównywać. A konkurencją lokalną to myślę że nie jest źle ceny mamy konkurencyjne (nie mówię że wszystkie CS-y). A są inne plusy przed sprzedażą, w czasie sprzedaży i posprzedażne. No i aspekt który poruszył SONYES może bardzo bezpośrednio ale trzeba to też wziąć pod uwagę. Należy zauważyć że możemy sprzedawać tylko Sony (z małymi wyjątkami) więc asortyment jest mocno ograniczony względem multimarkowych sklepów/marketów.

Są też regularne "promocje gazetowe" często ceny tam zmieszczone są tańsze niż w internecie (oczywiście nie cała gazetka tylko wybrane produkty)

Na koniec czasem można trochę po negocjować, można też być stałym klientem salonu... Co prawda to zależy od wielu czynników ale próbować można.

subarenka
Poszukiwacz

Należy zauważyć że możemy sprzedawać tylko Sony (z małymi wyjątkami) więc asortyment jest mocno ograniczony względem multimarkowych sklepów/marketów.

To dużo wyjaśnia
Na koniec czasem można trochę po negocjować

a to napewno wezmę pod uwagę
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Zimny_
Użytkownik

Generalnie nie ma co porównywać sklepów internetowych do normalnych. Niektórzy wolą kupować przez sieć, mimo wszystko większe ryzyko, inni bezpieczniej w sklepie... A zobacz jakie są rozbieżności cen na ceneo, też kosmos...

@2222008000018053
Początkujący

subarenka napisał(a):

Na koniec czasem można trochę po negocjować, można też być stałym klientem salonu... Co prawda to zależy od wielu czynników ale próbować można.

OOOO tak to prawda ja kupujac swoj sprzet w CS poznan to ze wzgledu na wysoki koszt sprzetu dostalem 500zl rabatu na calosc a to duzo :)

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

Ja natomiast kupiłem przez sieć ...ale odebrałem w normalnym sklepie płacąc 2 tys zł mniej niż cena w CSie - dotyczyło TV 46" 100Hz wiec nie był to jakiś gigantyczny zakup