Podziel się wrażeniami!
Witam, Czy może komuś z was udało się podłączyć inny kabel USB do aparatu celem zrzucenia fot, na kompa >???
Zagubiłem oryginalny kabel i szukam zamiennika. Dzięki z góry za podpowiedź.
Kup czytnik kart i zapomnisz o kablu w ogóle
Pasuje każdy kabel USB - USB"A" (tylko obie końcówki męskie).
ufosan napisał(a):
Pasuje każdy kabel USB - USB"A" (tylko obie końcówki męskie).
Lajam o jakich trudnościach mówisz?
W kablach USB występują ich trzy rodzaje:
- USB (standard) - USB (standard);
- USB (standard) - USB"B" (typ B, inaczej miniUSB);
- USB (standard) - USB"A" (typ A, inaczej microUSB).
Kabelki do dostania w każdym większym sklepie komputerowym, jeśli nie na bieżąco, to na zamówienie w cenie od kilku do kilkunastu złociszów.
Ponadto kabelki takowe są na wyposażeniu seryjnym urzędzeń peryferyjnych typu zewnętrzne dyski twarde, itp. w zależności od modelu końcówki typu A lub B.
PS. Czy ja mówiłem o zmieszczeniu w aparacie wtyczki standard USB?
Pozdrowionka!
ufosan napisał(a):
PS. Czy ja mówiłem o zmieszczeniu w aparacie wtyczki standard USB?
Pozdrowionka!
Lajamku naprawdę nie ma problemu Najpierw szukałem na giełdzie foto i tu była kicha. Ale poszedłem na giełdę komputerową i pan przegrzebał kartonik i wyciągnął , kosztowało mnie to 7 zeta. Wtyczek o podobnym kształcie jest z 8 więc warto jest mieć przy sobie oryginał, bo znajomy kupił ze trzy zanim trafił na ten właściwy.
Dzięki SZFENDAK!
Wiem tak samo jak Ty, że kupienie TEGO kabelka nie jest problemem, ale Lajam twierdzi z uporem godnym lepszej sprawy, że jest to wielki problem.
Problem może i faktycznie jest, jeśli się szuka w sklepach foto, na giełdach foto lub innych tym podobnych miejscach.
Tak jak wspomniałeś nie ma problemu z dostaniem go (kabelka) w prawie każdym sklepie komputerowym (o czym wspomniałem kilka postów wcześniej), lub na każdej giełdzie koputerowej.
Pozdrowionka dla wszystkich i więcej pokory bracia .
ufosan napisał(a):
Wiem tak samo jak Ty, że kupienie TEGO kabelka nie jest problemem, ale Lajam twierdzi z uporem godnym lepszej sprawy, że jest to wielki problem.
Lajam jestem całym sercem ZA !
Pax Bracia i Siostry, pax między wyznawcami tegoż FORUM !