anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Małe spostrzeżenie.

King69-----
Początkujący

Małe spostrzeżenie.

Hi!
Uczestnikiem tego forum jestem zaledwie dziesięć dni, pomimo tak krótkiego czasu moja wiedza na temat a3oo (taki posiadam) podskoczyła bardzo wysoko. Spotkałem tutaj osoby, które w naprawdę bardzo przystępny sposób wyjaśniają tajniki nie tylko a3oo, a i ogólne zarysy fotografii. Lecz z przykrością muszę stwierdzić, że ich cierpliwość się kończy, a to dzięki niektórym tematom, czy wstawianych postów. Jakie to chyba nie muszę pokazywać.
Uszanujmy ich cierpliwość i wiedzę, które bardzo pomaga, zakładanie komicznych tematów w pewnym momencie zniechęci naszych post-menów do uczestnictwa na tym forum.
Założono wiele tematów które warto uporządkować tj. założyć forum pod znakiem np.: „Najczęściej Zadawane Pytania do a3oo”. Tam można wyjaśnić np.: Praca w trybie P, A, S itd… lub dobór obiektywów. Fajnie by było jak by któryś z forumowiczów ładnie to poukładał, wtedy można zadawać trudniejsze pytania wynikające ze zdobytej tutaj wiedzy.
Zauważyłem też brak pracy Moderatorów, wiele tematów wymyka się z pod kontroli i tworzy się chaos. Wchodząc tam szukając odpowiedzi natrafiamy na posty nie trzymające się tematu. W takim wypadku powinno się zamykać temat.
Przepraszam za chaotyczny styl, ale piszę podczas podróży.
Dziękuję za wszystkie mądrości jakie dzięki wam znalazłem.

8 ODPOW. 8
Znajomy-----
Początkujący

Zgadzam się z Tobą w 100%. Jestem troszkę dłużej na tym forum i przyznam, że mnóstwo wiedzy przyswoiłem dzięki poradą "starszych" kolegów, bardzo dużo zawdzięczam ludziom na tym forum i samemu forum.
Również uważam, że niektórym osobnikom przydało by się pierw parę razy przemyśleć zadawane pytania i też samemu włożyć troszkę sił, na przeczytanie instrukcji, lub przejrzenia forum, bo tu już jest bardzo dużo informacji, niektóre się dublują.
Chociaż nie raz się strasznie uśmiałem z tekstów w jakiś tematach, np. znany już na forum, chyba w dziale A300/A350 tekst o nastawianiu ostrości pierścieniem

"no ale ten pierscien mozna sciagnac i zalozyc w druga strone

i nie wiem w ktora strone : w wewnetrzna czy zewnetrzna ;/ "

hehe... Jeszcze parę tekstów było.. Można stworzyć dział jakiś złotych myśli...

profile.country.pl_PL.title
koteczek11
Początkujący

King co to OT - tak było, jest i będzie na forach :) to tak jak w normalnej rozmowie w realu .... zaczynasz od jednego tematu, a po drodze zboczysz na kilka innych.

Co do niektórych pytań, tematów a cierpliwości "mentorów" .... dobre z nich człowieki i cierpliwe więc chyba tak szybko się nie poddadzą ;)

gonzo-----
Początkujący

Tu muszę się zgodzić, wiadomo OT się nie uniknie (mi też parę razy się zdarzyło) no i pare tematów (instruktaży) można by dać na szpilę (podkleić). A co do modów to dobrze, że za często nie ingerują :)

PiterSam-----
Początkujący

Forma rozmow prowadzonych na tym forum bardzo mi sie podoba jest otwarta nie ma wielkiej ingerencji moderatorow luzna swobodna dyskusjia:-) kolezenska atmosfera:-) a troche balaganu nie zaszkodzi:-)

gonzo-----
Początkujący

No ale nie zaszkodziło by podpięcie ciekawych tematów (jak ten o głębi ostrości) można uniknąć zbędnych tematów, a i autorzy może poczują, że ich pracę się docenia (bo przygotowanie zajmuje trochę czasu, którego nikt nie ma za wiele). Także jak jest możliwość to podpiąć te przydatniejsze tematy :)

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Dziękuję za konkretne rady.
Dzięki sugestiom internautów powstają nowe działy.
Celowo nie chcemy nadmierni ingerować w dyskusję (chyba, że podane są nieprawdziwe informacje)
Chcemy, aby forum było platformą w miarę swobodnego przepływu wiedzy, spostrzeżeń, doświadczeń...
Obawiam się, że nie będzie łatwo zapanować nad osobami które kupiły pierwszą lustrzankę w życiu, ale w sumie po to jest to miejsce w sieci aby rozwiewać ich wątpliwości.
Forum działa trzy miesiące, z czasem dotrze się z pewnością jego formuła.

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

Aleś Rafi frazesów nastrzelał :smileyhappy:, ale dobrze gadasz
rzucony pomysł też nie jest zły pod jednym warunkiem

jeżeli odpowiedzi na tak postawione pytania nie można znaleźć w instrukcji. To powinna być lektura obowiązkowa każdego kto staje się posiadaczem aparatu. To nie jest kuchenka mikrofalowa (notabene której instrukcję również warto przeczytać, dla bezpieczeństwa).
Instrukcja do Alf zawiera również dużo praktyczych uwag i porad i warto najpierw je przyswoić.

A te pozostałe 5% pytań na tym forum można spokojnie przykleić ;-)

gonzo-----
Początkujący

Wiesz generalnie Polacy najzwyczajniej w świecie nie czytają instrukcji (smutne, ale prawdziwe)
A co do nie blokowania dyskusji póki nie ma jakiś strasznych oftopów/kłótni/spamowania, nie ma po co ingerować :)