Podziel się wrażeniami!
Witam mam kilka pytań
planuje w najbliższej przyszłości zakup aparatu na początku myślałem o canonie 500D
ale zobaczyłem na allegro nexa i chyba to będzie mój przyszły aparat
Teraz pytania:
1.Czym się różni nex 3 i nex 5 ?
2.Jakie są do nich obiektywy - jakie są ich ceny i dostępność na rynku ? (linki mile widziane )
3.Czy polecili byście mi te aparaty ? Jeżeli tak to dlaczego i jeżeli nie to tak samo
4.Czy SONY mówi już coś o przyszłości czyli czy będą kolejne NEXY ?
5.Jak z jakością zdjęć ? Czy są porównywalne do normalnych DUŻYCH lustrzanek ?
6.Czy są jakieś dodatki typu filtry na obiektywy, lampy błyskowe itp ?
Czekam na odpowiedzi
To ja jeszcze zasugeruję nie kupowanie jednej karty 32 Gb, jak już to kilka mniejszych, bo jak padnie Ci ta jedna duża to będzie ogromna strata (no chyba że chcesz kręcić filmy w FullHD to wtedy miejsca potrzebować będziesz sporo)
Dzięki za odpowiedzi
Trochę zmieszany jestem po tym co przeczytałem
No ale zobaczymy
Co do kupowania na allegro i w sklepie firmowym kolego mat_czok to sklepy mają marże 200% a na allegro ceny są konkurencyjne i wiadomo, że jak będę szukać baterii to tylko oryginał kupie.
Co do kart to też myślałem żeby kupić kilka 8 albo dwie 16
Na razie zobaczę, bo fundusze mam lekko mówiąc - studenckie xD
Które to sklepy??wolak napisał(a):
sklepy mają marże 200%
wolak napisał(a):
Co do kupowania na allegro i w sklepie firmowym kolego mat_czok to sklepy mają marże 200% a na allegro ceny są konkurencyjne i wiadomo, że jak będę szukać baterii to tylko oryginał kupie.
No ok to podam przykład - jak kupowałem teraz tego NEX'a to Pan spytał się mnie czy chcę kartę
- no oczywiście mówie mu , a on ok ale jaką
- no to ja że jak największą
- sprawdził i mówi że mają 16gb za ~230zł
- no to chyba raczej nie chce
- Pan chyba skojarzył że to trochę drogo i powiedział że zobaczy co da się zrobić
- przyszedł i mówi że 180 za tę karte
- to zrezygnowałem
nie dawno kupowałem swoją 8gb do tel. minisd za 35zł a że są przejściówki minisd - sdhc
to na razie korzystam z tej telefonowej i kupie ze dwie 16gb bo one tam chyba do 60zł kosztowały o ile dobrze pamiętam
Rozmowa odbywała się w SC przy ul.elektrolarnej
a SDHC 32gb na allegro SONY'EGO kosztuje ~170zł
nie spotkałem się jeszcze nigdy oprócz w euro rtv&agd na przecenach z jakimkolwiek produktem tańszym w sklepie od allegro
PS. Na allegro też można negocjować cenę i to bardzo często
wolak napisał(a):
a SDHC 32gb na allegro SONY'EGO kosztuje ~170zł
No więc tak
Karta SDHC Sony 32GB cena cennikowa - 539zł
Gwarantuję że ten ta za 170zł to nie oryginał zresztą szukałem takiej na allegro - nie znalazłem
Karta MS Sony Mark2 32 GB - 499zł
Co ciekawe mamy ją wystawioną na allegro jak się nie sprzedawała to ostatnio przeżyła renesans sprzedaży NA ALLEGRO więc te ceny to niestety między bajki można wstawić...
Ps. Cena za 16-stkę ORYGINALNĄ z PEWNEGO źródła to dobra cena była.
heh no sonego karty wiadomo że za 180 zł nie ma są ale kinga itp
Kingston? Dziękuję, postoję, nie skorzystam
jak padnie Ci karta, nie przychodź z żalemwolak napisał(a):
heh no sonego karty wiadomo że za 180 zł nie ma są ale kinga itp