Podziel się wrażeniami!
Jak przeczytałem, aparaty Nex-5 mają ograniczenie długości pojedynczego nagrania do 29 min. Mam pytanie - co się dzieje po przekroczeniu tego czasu? Czy nagranie po prostu się zatrzymuje, czy uruchamia się automatycznie nowe nagrywanie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Nagranie zostaje przerwane .Musisz znów sam uruchomić tę funkcję.Niestety .
konrado1973 napisał(a):
Bardzo dziękuję za pomoc.
kris napisał(a):
W UE jeśli urządzenie nagrywa więcej jak 29minut i 59sekund automatycznie staje się kamerą i podlega większemu ocleniu.
kris napisał(a):
konrado1973 napisał(a):
Ty jako doświadczony użytkownik chyba wiesz dlaczego tak się dzieje.
NEX to nie kamera. To aparat z funkcją nagrywania filmów. W UE jeśli urządzenie nagrywa więcej jak 29minut i 59sekund automatycznie staje się kamerą i podlega większemu ocleniu.
Swoją drogą 29minut to i tak długo. Jeszcze wiele aparatów DSLR tego nie potrafi (np.przez ograniczenie wielkości pliku do max 2GB).
kris napisał(a):
W UE jeśli urządzenie nagrywa więcej jak 29minut i 59sekund automatycznie staje się kamerą i podlega większemu ocleniu.
dziś nagrywałem powyżej tych 29min i oczywiście mi się wyłączyło po tych 29min
ale tego to się spodziewałem
tylko że jak nagrywałem te 40min prawię to się tak nagrzał że nie mogłem go prawie wziąć do ręki
czy to jest wada mojego modelu czy tak się dzieje ?
wolak napisał(a):
dziś nagrywałem powyżej tych 29min i oczywiście mi się wyłączyło po tych 29min
ale tego to się spodziewałem
tylko że jak nagrywałem te 40min prawię to się tak nagrzał że nie mogłem go prawie wziąć do ręki
czy to jest wada mojego modelu czy tak się dzieje ?
Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego mój nex często wyłącza się po 23 minutach a drugi raz po 29min.....?I wcale się nie przegrzewa bo to informuje w inny sposób.