Podziel się wrażeniami!
w a300 z instrukcji na srt.72 wynika ze wizjer pokazuje licznik pozostalych zdjec .
Moj pokazuje albo 2 albo 9 caly czas , mam sie martwic ?
nie chce mi się prostować tego jak tak na prawdę dokładnie jest napisane w instrukcji, ale w wizjerze w dolny prawym rogu pokazuje Ci się liczba zdjęć w serii jaką możesz wykonać
np. robiąc jpg u mnie jest 9, a robiąc RAWy mam 2
dzieki ,wiec sie nie musze martwic . Tylko ze w instrukcji nie ma nic o zdjeciach w seri albo klania sie czytanie ze zrozumieniem ,ach ten mozg
po luknięciu do instr. (u mnie 37str.) stwierdzam, że się pomylili....
czasami tak bywa
mikael napisał(a):
dzieki ,wiec sie nie musze martwic . Tylko ze w instrukcji nie ma nic o zdjeciach w seri albo klania sie czytanie ze zrozumieniem ,ach ten mozg
w alfie 300 JPGi się robią do zapełnienia karty czyż nie!? ja myślałem a dodam że nie zaglądałem do instrukcji za tym ale wydawało mi się że to mogło być tak że pokazuje 9 a zmieścić się może 900 a jak pokazuje 2 to 200 bo innego wytłumaczenia nie widziałem no bo co to może być? a kartę mam 4 giga i pustą po za tym gdy teraz sprawdzam na monitorze to pisze ze mogę zrobić 969 fotek
nawet zrobiłem teraz test ustawiłem na serię i pstrykałem nieustannie gdzieś po 5ciu zdj z liczby 9 zmieniło mi się na 7 po kolejnych dwóch zdj poszło na 8 po czym znowu 9 i niech ktoś mi powie jaki z tego morał?
ja myślę że w wizjerze nie ma miejsca na pełne liczby jak u mnie 969 tylko 9 ...
Może i się mylę i głupoty piszę i nie chcę żeby ktoś mnie wyśmiał ale niech ktoś nas oświeci poprostu
bikmen napisał(a):
Może i się mylę i głupoty piszę
nie no już ok w sumie dla mnie nie jest to takie ważne przynajmniej może na takim etapie focenia bo serią i tak mało pstrykam ale z drugiej zaś strony wiedza ta może być kiedyś przydatna i warto to wiedzieć