- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Pytanie o Exif
Witam ...
Czy dane w Exif mogą być przekłamane Pytam bo dostałem fotki próbne obiektywu o zakresie ogniskowej 70-210 ... Sprzedający mówi ze wykonał próbki na skrajnych zakresach a z Exif'a wynika że były robione na 80mm i 280mm ...
... O co tu chodzi czy tak się może zdarzyć ,czy sprzedający liczy że wciśnie mi fotki wykonane innym szkłem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Alf300 napisał(a):
Witam ...
Czy dane w Exif mogą być przekłamanePytam bo dostałem fotki próbne obiektywu o zakresie ogniskowej 70-210 ... Sprzedający mówi ze wykonał próbki na skrajnych zakresach a z Exif'a wynika że były robione na 80mm i 280mm ...
... O co tu chodzi czy tak się może zdarzyć ,czy sprzedający liczy że wciśnie mi fotki wykonane innym szkłem
Generalnie w Exifie to jak chcesz to wpiszesz sobie co chcesz - wystarczy użyć odpowiedniego programu i wychodzi Ci "Mega wypasiony aparat" :smileyhappy: " target="_blank
A z tymi danymi to chyba sprzedawca przesadza - w Exifie powinno jak byk stać 70 i 210 mm
- te ogniskowe które masz to nawet nie jest po cropie... a jakie szkiełko kupujesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lajam napisał(a):
a jakie szkiełko kupujesz?
obstawiam, że flinta :smileymrgreen:
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kris napisał(a):
obstawiam, że flinta
To znaczy Tak ale w planach
Lajam napisał(a):
a jakie szkiełko kupujesz?
Nie flinta ale też z rodziny :smileymrgreen: ... Dzięki Lajem rozumiem że można to pozmieniać (nawet nie wiedziałem) Ale widzę że sprzedający nie jest uczciwy ... Choć fotki przysłał całkiem przyzwoite to chyba próbował nabić mnie w butelkę.
Jutro jestem umówiony na przypięcie Maf 80-200 ciekawe co to za wynalazek ale to już sprawdzę osobiście
Dzięki ...Pozdrawiam