Podziel się wrażeniami!
Witam, lustrzanke posiadam od czwartku i chcialbym robic zdjecia na ustawieniach polautomatycznych ( A )
Nie wiem czy taka opcja jest dobra dla amatora wiec moglibyscie sie wypowiedziec na ten temat ??
Prosiłbym także o opis tych wszystkich ustawień jak ISO, F i czas
Jestem amatorem. Posiadam obiektyw kitowy dołączony do Sony Alphy 300. Dziś zakupiłem filtr UV. Myślę że zdjęcia w terenie bd troszkę lepiej
czekam na Wasze odpowiedzi i z gory Wam dziekuje
pozdrawiam
bardzo trafny wybor najbardziej uniwersalnym tak przynajmniej moim skromnym zdaniem bedzie 50mm
czyli jak kupowac to taka stalke czy moze z kategorii zoom ??
moglbys dac jakiegos linka do takiego obiektywu ??
http://www.allegro.pl/item496180060_min ... 1_1_7.html zerknij o co mi mniej wiecej chodzi
wiec raczej zdjecia wychodza lepiej niz obiektywem KIT ??
wtedy KIT moznaby było używać jako zoom a stalke jako bardziej uniwersalny
kubuleczek3 napisał(a):
Stalka a zum rozni sie tym ze robiac zdiecia stalka to ty musisz sie przyblizac lub oddalac od obiektu fotografowanego a zoom regulujesz to obiektywem napewno lebsza jakosc zdiec osiagniesz na stalce... pamietaj tez o tym ze im wiekszy przedial ogniskowej czyli np 24-300mm to tracisz na jakosci zdiecia i moze byc tendencjia do beczkowania w takim obiektywie
witmann napisał(a):
kubuleczek3 napisał(a):
To zależy jaki masz priorytet. Napisz co jest dla Ciebie ważne - wygoda użytkowania (czyli zakres ogniskowych), światło czy może zupełnie coś innego? Napisałeś wprawdzie co chcesz focić, ale jest to zakres materiału tak szeroki, że jednym szkłem praktycznie nie sposób go ogarnąć.
bo stalke to sie raczej stosuje przy slabym oswietleniu np. w domu
mozna tez ja stosowac na nartach gdzie warunki oswietleniowe sa bardzo dobre ??
kubuleczek3 napisał(a):
bo stalke to sie raczej stosuje przy slabym oswietleniu np. w domu
mozna tez ja stosowac na nartach gdzie warunki oswietleniowe sa bardzo dobre ??