Podziel się wrażeniami!
Witam.Jest to mój absolutny debiut z góry przepraszam za jakiekolwiek wpadki. Od niedawna mam alfę550 i próbuję się z nią zaprzyjaźnić.Dotychczas pstrykałem kompaktem Canon510 a wcześniej Zenitem E.Zdaje sobie sprawę że to co teraz chcę pokazać jest dalekie od tego co chcieli
byście oglądać ale pierwsze "koty za płoty".Proszę o komentarz.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jane napisał(a):
Dziewczynka ze zdjecia 113 jest sliczna! Zrob jej jeszcze jakis portret (tylko nie rozciagniety )
wojkra napisał(a):
Jane napisał(a):
.Poprawiona Julka-czy teraz lepiej?
Witam.Michał i Tadeusz co do pałacu Raczyńskich to dając go w B/W chciałem szarością przykryć elewację wołającą o renowację.Więc proponuję w kolorze.Dziękuję za wizytę i pozdrawiam.
Kolorowo... ale dalej krzywo poza tym jakieś strasznie bladziutkie te kolory, mogłeś podciągnąć saturację (a skoro mój monitor podsyca to tylko mogę się domyśleć jak wyglądać będzie u innych )
Toteż Michałowi nie chodziło o to, że czarno-białe, tylko, że konwersja jakaś taka nie najszczęśliwsza. Dobre zdjęcie w cz-b. to nie tylko włączenie opcji "desaturate"...wojkra napisał(a):
dając go w B/W chciałem szarością przykryć elewację wołającą o renowację
Witam i dziękuję wszystkim za wizytę i uwagi.Dzisiaj pod Jasną Górą odbyła się wystawa psów rasowych na której byłem,a że jesień w pełni to kilka pstryków popełniłem.
Witam.Kilka fotek z przyjęcia weselnego.
Jakiś czas jesteś już na forum, kilka fotek też już wrzuciłeś, pewnie kilka galerii obejrzałeś i... nic z tego nie wynika. Zdjęcie nr 125 i jego wersja BW są nieostre - powinieneś już odróżniać takie gniotki w porę je usuwać (jeżeli nie z karty, to najpóźniej z komputera). Na 128 ostrość też powędrowała w niewiadomą stronę. Generalnie cały wrzut nadaje się co najwyżej do rzadko pokazywanego, rodzinnego albumu.
pzdr
Nie chce się wymądrzać bo papierów na to nie mam, ale ostatnie zdjęcia delikatnie mówiąc nie rzucają na kolana nawet takiego laika jak ja.
124 - obcięte rączki i kolanko, krzywo, centralnie
125,126 - przyłączam się do opinii sg_cezar - to nawet na 3,5 calowym LCD widać że nieostre.
127 - najbardziej poprawne moim zdaniem ale - ciasno, centralnie i ....nie wiadomo co to miało być (portret ?).
128 - to wygląda na portret ale nieostre i nieszczęśliwa mina
Nawaliła selekcja i obróbka, zwłaszcza kadrowanie.
Witam.
No niestety, ale całą poprzednią wrzutkę wyrzuciłbym z miejsca.
Nieoste i/lub brzydko świecone zdjęcia nie prezentują się dobrze.