anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

wojkra

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
wojkra
Poszukiwacz

wojkra

Witam.Jest to mój absolutny debiut z góry przepraszam za jakiekolwiek wpadki. Od niedawna mam alfę550 i próbuję się z nią zaprzyjaźnić.Dotychczas pstrykałem kompaktem Canon510 a wcześniej Zenitem E.Zdaje sobie sprawę że to co teraz chcę pokazać jest dalekie od tego co chcieli
byście oglądać ale pierwsze "koty za płoty".Proszę o komentarz.

410 ODPOW. 410
Misiek025
Początkujący

Zdjęcia kwiatków OK. Co do reszty zdjęć proponowałbym troszkę jakbyś popróbował robić według zasady trójpodziału. Sam mam czasami a niekiedy często problem, aby wszystkiego nie walić centralnie w kadr , ale jeśli spróbujesz się tej zasady trzymać(na początek na siłę) na pewno to efekty przyniesie i zaczniesz dostrzegać estetykę tych zdjęć.

wojkra
Poszukiwacz

Misiek025 napisał(a):

Zdjęcia kwiatków OK. Co do reszty zdjęć proponowałbym troszkę jakbyś popróbował robić według zasady trójpodziału. Sam mam czasami a niekiedy często problem, aby wszystkiego nie walić centralnie w kadr , ale jeśli spróbujesz się tej zasady trzymać(na początek na siłę) na pewno to efekty przyniesie i zaczniesz dostrzegać estetykę tych zdjęć.

Witam.Dziękuję za wpis i uwagi na pewno skorzystam.Teraz jeszcze raz jesiennie.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

wojkra napisał(a):

Witam.Dziękuję za wizytę i uwagi.A co do zdjęcia to może druga wersja.

Niestety, ale nieciekawy kadr nadal dominuje...mniejszy stopień wyostrzenia niewiele poprawia w tym zdjęciu.

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Odnoszę wrażenie, że nie odnalazłeś jeszcze swojego pomysłu na fotografię.. A tu jakiś kwiatek, a tu portret, a tu krajobraz.... Pomyśl jaka tematyka najbardziej Cię interesuje i w tej dziedzinie się dokształcaj. Uzyskane w ten sposób wiadomości łatwo przenieść na inną tematykę.

wojkra
Poszukiwacz

Witam.Szanowna Pani Aniu faktem jest że fotografii się dopiero uczę ale czyż nie lepiej uczyć się""a nie tylko "marketingu".Pozdrawiam.

spolnemesis1paejw
Początkujący

wojkra napisał(a):

Witam.Szanowna Pani Aniu faktem jest że fotografii się dopiero uczę ale czyż nie lepiej uczyć się""a nie tylko "marketingu".Pozdrawiam.

Nie zdziwię się, jak po tej wypowiedzi (trochę bezsensownej moim zdaniem) mama kuby więcej tu nie zajrzy :c9 a inni zaczną ten (aż się boję napisać "Twój") album, omijać szerokim łukiem.

Nie nauczy się niczego ten, kto mądrze podanej krytyki przyjąć nie potrafi. :c63

A zdjęcia w tym albumie wskazują, że autor, pomimo wielu przyjacielskich wskazówek, jak gdyby ich nie słuchał :63

wojkra
Poszukiwacz

Witam.Jeżeli kogoś obraziłem to PRZEPRASZAM ale nie było to moim celem.

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

A co tam - nie czuję się obrażona. Szczerze? 138 - lipa! nieostre, poucinane... Co chciałeś pokazać?

TMiN-----
Początkujący

za koleżanką..... coś ty tu spłodził bo chyba ci nie poszło :c7

wojkra
Poszukiwacz

A co tam - nie czuję się obrażona. Szczerze? 138 - lipa! nieostre, poucinane... Co chciałeś pokazać?

TMiN napisał(a):

za koleżanką..... coś ty tu spłodził bo chyba ci nie poszło :c7

Witam.Dziękuję za wpis i przyjęcie przeprosin.Na 138 jest figura z trzeciego piętra wieży jasnogórskiej