anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

wojkra

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
wojkra
Poszukiwacz

wojkra

Witam.Jest to mój absolutny debiut z góry przepraszam za jakiekolwiek wpadki. Od niedawna mam alfę550 i próbuję się z nią zaprzyjaźnić.Dotychczas pstrykałem kompaktem Canon510 a wcześniej Zenitem E.Zdaje sobie sprawę że to co teraz chcę pokazać jest dalekie od tego co chcieli
byście oglądać ale pierwsze "koty za płoty".Proszę o komentarz.

410 ODPOW. 410
Bertone.
Poszukiwacz

138 - to chyba ładny "kropik" :D

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
wojkra
Poszukiwacz

Witam.Dzisiaj chcę pokazać zdjęcie zrobione heliosem-44-2.
Parametry:M,czas1/80 F1,7 ISO3200 og.50

TMiN-----
Początkujący

wysokie iso , długi czas..... to nie były chyba dobre warunki oświetleniowe :c7 no i F1.7 ????

Bertone.
Poszukiwacz

Moim zdaniem to zdjęcie wyszło dziwnie , nie naturalnie.
Widać to w dolnych partiach kwiatu.
Może być tak uciec do B&W ... choć nie wiem czy coś to da ;)

P.S.
Szkoda , że kwiatek jest w wersji plastikowej :|
Żywsze są ładniejsze :nauseated_face:

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
wojkra
Poszukiwacz

Witam.Dziękuję za wizytę i opinie.Pozwolę sobie na drugą wersję.

TMiN-----
Początkujący

to już lepiej.... a i wiem skąd ci się wzięło to f1,7 .... na adapterze na m42 zawsze w exif'ie będzie takie F.... twój obiektyw ma faktycznie F2 najniżej

Bertone.
Poszukiwacz

Lepsze od poprzedniego :c20

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

TMiN napisał(a):

to już lepiej.... a i wiem skąd ci się wzięło to f1,7 .... na adapterze na m42 zawsze w exif'ie będzie takie F....

Dziwne, bo z moim adapterem zawsze pokazuje f/1,0; ale może to taki z chipem?

TMiN napisał(a):

twój obiektyw ma faktycznie F2 najniżej

Wolę mówić/pisać - najwyżej - bo dla tego Heliosa f/2to największa przysłona (czyli maksymalnie otwarta).

------------------------------
fotoamator
TMiN-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

TMiN napisał(a):

to już lepiej.... a i wiem skąd ci się wzięło to f1,7 .... na adapterze na m42 zawsze w exif'ie będzie takie F....

Dziwne, bo z moim adapterem zawsze pokazuje f/1,0; ale może to taki z chipem?

TMiN napisał(a):

twój obiektyw ma faktycznie F2 najniżej

Wolę mówić/pisać - najwyżej - bo dla tego Heliosa f/2to największa przysłona (czyli maksymalnie otwarta).

no dokładnie ... ja mam adapter zwykły i jest f1 ale na tych z chipem jest f1,7 kiedyś w opisie na alledrogo sprzedający opisał ten aspekt swojego produktu

a co do przysłony to owszem jest tak jak piszesz.... po prostu tak mi się napisało :D

wojkra
Poszukiwacz

Witam.TMiN,Bertone,Tadeusz dzięki za wpis i uwagi a skoro cały dzień testuję ten obiektyw to jeszcze jedno zdjęcie "młodego".