anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

wojkra

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
wojkra
Poszukiwacz

wojkra

Witam.Jest to mój absolutny debiut z góry przepraszam za jakiekolwiek wpadki. Od niedawna mam alfę550 i próbuję się z nią zaprzyjaźnić.Dotychczas pstrykałem kompaktem Canon510 a wcześniej Zenitem E.Zdaje sobie sprawę że to co teraz chcę pokazać jest dalekie od tego co chcieli
byście oglądać ale pierwsze "koty za płoty".Proszę o komentarz.

410 ODPOW. 410
wojkra
Poszukiwacz

Jane napisał(a):

Dziewczynka ze zdjecia 113 jest sliczna! Zrob jej jeszcze jakis portret (tylko nie rozciagniety ;))

Witam i dziękuję za wizytę.Poprawiona Julka-czy teraz lepiej?

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

wojkra napisał(a):

Jane napisał(a):

.Poprawiona Julka-czy teraz lepiej?

Jak dla mnie to nie bardzo... dalej strasznie rozciągnięta jest :smileyrolleyes:

wojkra
Poszukiwacz

Witam.Michał i Tadeusz co do pałacu Raczyńskich to dając go w B/W chciałem szarością przykryć elewację wołającą o renowację.Więc proponuję w kolorze.Dziękuję za wizytę i pozdrawiam.

Michal.
Poszukiwacz

Kolorowo... ale dalej krzywo :P poza tym jakieś strasznie bladziutkie te kolory, mogłeś podciągnąć saturację (a skoro mój monitor podsyca to tylko mogę się domyśleć jak wyglądać będzie u innych :rolling_eyes: )

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

wojkra napisał(a):

dając go w B/W chciałem szarością przykryć elewację wołającą o renowację

Toteż Michałowi nie chodziło o to, że czarno-białe, tylko, że konwersja jakaś taka nie najszczęśliwsza. Dobre zdjęcie w cz-b. to nie tylko włączenie opcji "desaturate"...

------------------------------
fotoamator
wojkra
Poszukiwacz

Witam i dziękuję wszystkim za wizytę i uwagi.Dzisiaj pod Jasną Górą odbyła się wystawa psów rasowych na której byłem,a że jesień w pełni to kilka pstryków popełniłem.

wojkra
Poszukiwacz

Witam.Kilka fotek z przyjęcia weselnego.

.cezar.
Początkujący

Jakiś czas jesteś już na forum, kilka fotek też już wrzuciłeś, pewnie kilka galerii obejrzałeś i... nic z tego nie wynika. Zdjęcie nr 125 i jego wersja BW są nieostre - powinieneś już odróżniać takie gniotki w porę je usuwać (jeżeli nie z karty, to najpóźniej z komputera). Na 128 ostrość też powędrowała w niewiadomą stronę. Generalnie cały wrzut nadaje się co najwyżej do rzadko pokazywanego, rodzinnego albumu.
pzdr

tobaszc53
Początkujący

Nie chce się wymądrzać bo papierów na to nie mam, ale ostatnie zdjęcia delikatnie mówiąc nie rzucają na kolana nawet takiego laika jak ja.
124 - obcięte rączki i kolanko, krzywo, centralnie
125,126 - przyłączam się do opinii sg_cezar - to nawet na 3,5 calowym LCD widać że nieostre.
127 - najbardziej poprawne moim zdaniem ale - ciasno, centralnie i ....nie wiadomo co to miało być (portret ?).
128 - to wygląda na portret ale nieostre i nieszczęśliwa mina :c9

Nawaliła selekcja i obróbka, zwłaszcza kadrowanie.

..shprot..
kuraq.
Poszukiwacz

Witam.
No niestety, ale całą poprzednią wrzutkę wyrzuciłbym z miejsca.
Nieoste i/lub brzydko świecone zdjęcia nie prezentują się dobrze.