Podziel się wrażeniami!
Kupiłeś laptopa, bo ktoś zachwalał go w internecie? Armię osób, która będzie polecała telewizory, książki czy telefony, można dziś wynająć za grosze...
Monika Czaplicka, studentka socjologii, przez rok na różnych forach i w przeróżnych blogach podszywała się pod internautów robiących zakupy. Udawała dzieci, kobiety, mężczyzn - w zależności od potrzeb. Każda "jej" postać na czymś się znała, coś testowała lub rekomendowała. Czaplicka dziennie pisała po sto postów. O batonikach, jogurtach i chipsach. W komentarzach zachwalała odtwarzacze MP3, których nie używała, zachęcała do książek, których nie czytała, rozpływała się nad filmami, których nie obejrzała. ..
więcej na Gazeta.pl
zastanawia mnie czym kierowaliście by zakupić Alfe?
ilu tu jest takich "doradzaczy" ?
i w co tu wierzyć?
Wybrałam Sony, bo najbardziej mi się podobał. I jeszcze dlatego, że prawie wszyscy mówili, że Nikon i Canon są najlepsze - taka już jestem przewrotna. No i o kupnie zadecydował ruchomy wyświetlacz, bo w kiecce nie będę leżała na płask na ziemi.
Ogólnie odpowiada mi ta firma i podejście do klienta;)
Po 1 bo Tata nalalegał"bo stabilizacja w korpusie, bo tanio"
Po 2 bo Olympus mi się ni hoya dobrze nie kojarzył
Po 3 bo w C i N mi rozkład przycisków nie pasował.
Wybrałem i nie żałuję.
U mnie budżet przy kupnie był okrojony
Nikon odpadł w przedbiegach bo nie miał śrubokręta w tanich body i nie można było starszych szkieł podpiąć Canon 1000 do kitu a 400D za drogi a tak dostałem fajne Body ze stabilizacją i zostało kasy na 2 obiektyw
Zakupu nie żałuje bo jak się zna wady to aparacik świetny stare szkła Minolty też a co najważniejsze poznałem masę pozytywnie zakręconych osób powiązanych z Sony
... no i jesteśmy tutaj na forum
Dlaczego SONY
bo pierwsza lustrzanka jaką miałem w rękach na dłużej niż parę minut to była A100 i bardzo mi się spodobała
no i gdzie ja znajdę drugą taką za taką cenę ?
i forum
no właśnie to forum...
Dlaczego Sony?
Bo to jest taka kontynuacja. Od ok. 15 lat fotografuję Minoltami. Co prawda żadnych super obiektywów nie mam w systemie więc i przesiadka nie byłaby kosztowna ale jakaś taka nostalgia. Poza tym forum. I KKM i SonyForum (czytam je od pierwszego dnia). No i tak nastało Sony. A czy to ważne jakim aparatem nie umie się robić zdjęć ?
piotruso napisał(a):
Co prawda żadnych super obiektywów nie mam w systemie więc i przesiadka nie byłaby kosztowna
nismo napisał(a):
piotruso napisał(a):
Co prawda żadnych super obiektywów nie mam w systemie więc i przesiadka nie byłaby kosztowna
Przecież obiektywy z minolty pasują do sony.
nismo napisał(a):
- znakomite zeiss'y
nismo napisał(a):
bo N i C w tej cenie nie oferuje tyle co sony