Podziel się wrażeniami!
1)psie szaleństwa na śniegu
kadry jak ze spacerku ze slodkimi psinami:)
alez tego co widze robiłaś zdjecia na auto. programy pół automatyczne to z pewnościa lepsze rozwiazanie. robiac na auto czas naswietlania ustawil sie na pół sekundy. zdecydowanie za dlugo. pewnie wiele zdjęc wyszlo Ci rozmazanych. iso na 400 w takiej bieli to o 300 za dużo.
na moje oko w takich warunkach i przy maksymalnej przeslonie 3,5 moglas spokojnie użyc trybu z preselekcja czasu i robic zdjecia czasem otwarcia migawki sporo krotszym niż 1/100.
jeżeli źle prawie poprawcie mnie:>
wratislavian napisał(a):
kadry jak ze spacerku ze slodkimi psinami:)
alez tego co widze robiłaś zdjecia na auto. programy pół automatyczne to z pewnościa lepsze rozwiazanie. robiac na auto czas naswietlania ustawil sie na pół sekundy. zdecydowanie za dlugo. pewnie wiele zdjęc wyszlo Ci rozmazanych. iso na 400 w takiej bieli to o 300 za dużo.
na moje oko w takich warunkach i przy maksymalnej przeslonie 3,5 moglas spokojnie użyc trybu z preselekcja czasu i robic zdjecia czasem otwarcia migawki sporo krotszym niż 1/100.
jeżeli źle prawie poprawcie mnie:>
kolejna zimowa inspiracja...
Drugie i trzecie z zabawy psów fajne - oddają charakter tej zabawy. Na pierwszym podoba mi się pies na drugim planie - niestety ten na pierwszym jest nieostry i burzy cały odbiór.
Zimowa inspiracja - jakoś do mnie nie trafia.
betssy napisał(a):
kolejna zimowa inspiracja...
karolca napisał(a):
Śnieg wyszedł trochę za szary. Zły bilans bieli??
Najbardziej mi się podoba to trzecie zdjęcie - na prawdę widać w nim psią radość .
Reszta faktycznie trochę zbyt przyszarzała
mam jeszcze jedno i to jest jaśniejsze ale bałam się je dodać bo myślałam, że za białe jest....
Znacznie lepiej