Podziel się wrażeniami!
witam. dostalem w prezencie z usa lustrzanke alpha 350. i mam pytanie. czy da sie spolszczyc menu ? menu angielskie troche mi przeszkadza.. nie wiem czemu ale jakos mi nie pasuje. prosze o odpowiedz.
ps. dzwonilem do serwisu sony i mowili mi ze sie nie da w ich serwisie. 😕
sazmon1069 napisał(a):
ps. dzwonilem do serwisu sony i mowili mi ze sie nie da w ich serwisie. 😕
Potwierdzam informację. Niestety nie jest możliwe wgranie nowego oprogramowania, które rozszerzałby możliwości aparatu np. o menu w języku polskim. Mam jednak nadzieję, że aparat spełni Twoje oczekiwania.
Pozdrawiam,
Radek
temat już został rozwałkowany przez mnie, jak miałem koleżankę która jechała do japonii i nabrałem chętki na ich ceny. Okazało się, że zmiana języka to nie zmiana firmwaru, tylko zmiana płyty głównej (nie wiem dlaczego tak jest, ale tak jest) i serwis może ci to zrobić, ale pewnie za spore pieniądze. Jak masz menu w j.ang który conieco znasz, to nie warto.
gnembon napisał(a):
temat już został rozwałkowany przez mnie, jak miałem koleżankę która jechała do japonii i nabrałem chętki na ich ceny. Okazało się, że zmiana języka to nie zmiana firmwaru, tylko zmiana płyty głównej (nie wiem dlaczego tak jest, ale tak jest) i serwis może ci to zrobić, ale pewnie za spore pieniądze. Jak masz menu w j.ang który conieco znasz, to nie warto.
Heh, ja sobie nie wyobrażam pracy z polskim menu Niektóre skróty w nim są po prostu magiczne
Wiadomo, dużo zależy od znajomości języka, w przypadku angielskiego jest u mnie średnio, więc polskie menu jest jak najbardziej mile widziane Ale fakt, faktem może boleć brak możliwości dogrania PL wersji...
mnie to by najbardziej martwił brak gwarancji....
Wiesz to było jeszcze jak dolar 2.20 kosztował więc różnica cenowa była na tyle duża, że można było zaryzykować brak jakiejkolwiek gwarancji zwłaszcza, że alfy nie są chyba jakość szczególnie awaryjne...