anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ładowanie akumulatora.

King69-----
Początkujący

Ładowanie akumulatora.

Hi!
Aparacik a3oo mam od lipca, do tej pory ładowanie akumulatora przy pełnym rozładowaniu (tj. jak miałem 1%, 2%) trwało około 3h - dioda gasła i doładowywałem jeszcze 1h. Dzisiaj przy 1% podłączyłem do ładowania i minęło 6h, a dioda jeszcze się świeci.
Mam pytanie czy taka reakcja mojego akumulatora jest normalna?

28 ODPOW. 28
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

U mnie pełne rozładowanie = napis "Akumulator wyczerpany" na LCD.
Wstyd się przyznać, ale w ogóle nie liczę z zegarkiem czasu ładowania. Po prostu jak akumulator padnie to wkładam do ładowarki i wyjmuję go jak zgaśnie lampka w ładowarce - wtedy mam pewność, że jest pełna. Czasami podładuję 15minut, czasami zostawiam na całą noc w ładowarce. Jednym słowem - zupełnie nie przejmuję się statystyką czasu ładowania, nawet nigdy nie przyszło mi to specjalnie do głowy.

Polecam zakup dodatkowego, a nawet dwóch dodatkowych akumulatorów. Wiem, że to droga impreza, ale warto. ;)

Znajomy-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

Wstyd się przyznać, ale w ogóle nie liczę z zegarkiem czasu ładowania.
Polecam zakup dodatkowego, a nawet dwóch dodatkowych akumulatorów. Wiem, że to droga impreza, ale warto. ;)

Jaki wstyd?? Szczęśliwi czasu nie liczą :D Też nigdy nie liczyłem. Z kolei ja nie doprowadzam do sytuacji, gdzie mam pełne rozładowanie (parę razy zdarzyło się, ale rzadko). Jak widzę, że mam mało, a aparat będzie mi potrzebny, ładuję go. I na szczęście jakoś mi się udaje.
Zakup dodatkowego akumulatora, jak najbardziej, ale osobiście nie czuję takiej potrzeby. Ogólnie w A350 jest bardzo dobry akumulator. Ale powolutku myślę o zakupie gripa.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Szkoda, że King69 nie napisał, czy mu ta lampka zgasła, czy coś padło jednak. Bo za chwilę będzie podobne pytanie być może :nauseated_face:

------------------------------
fotoamator
King69-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Szkoda, że King69 nie napisał, czy mu ta lampka zgasła, czy coś padło jednak. Bo za chwilę będzie podobne pytanie być może :nauseated_face:

Wytrzymałem do 7h i wyłączyłem ładowanie, dioda dalej świeciła.
Po załadowaniu akumulatorka do aparatu stan naładowania wynosił 100%.
Jak wypstrykam aku do zera to napiszę ile fotek zrobiłem.

Znajomy-----
Początkujący

To napisz ile zrobiłaś fotek z Flashem, ile bez i tak mniej więcej z jakim czasem otwarcia migawki. Te wszystkie wartości znacznie wpływają na zużycie baterii. Jak robie w dzień zdjęcia bez używania flasha, bateria spada powolutku, jak robię w nocy z fladhem i z długim czasem naświetlania, to poziom spada dosyć szybko. Ale aparat pobiera bez porównania dużo więcej energii...

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

obawiam sie że diodka nie gaśnie nawet jak naładuje akumulator.

PiterSam-----
Początkujący

To ciekawe mi gasnie jak akumulator jest naladowany na 100%

gonzo-----
Początkujący

Dokładnie u mnie tak samo jak się naładuje dioda gaśnie , może po prostu diodka wariuje (grunt, że ładuje normalnie) tyle, że jest problem z pilnowaniem kiedy naładuje się na maxa...

Karolcia------
Początkujący

CZY ktos mi powie? Upuściłam (i to porządnie)dwa razy nowy akumulator NP-FM500H i martwie sie że nie bedzie długo trzymał bateri, albo wogóle coś sie popsuło. :(:(:( jak podłączyłam go do ładowania to niby się świeci kontrolka ale nie wiem co dalej z nim bedzie. Czy ktoś może wie lub spotkał sie z takim przypadniem i upuścił akumulator?
PS. Nie wiem jak sie pisze popsuło.