Podziel się wrażeniami!
Hi!
Aparacik a3oo mam od lipca, do tej pory ładowanie akumulatora przy pełnym rozładowaniu (tj. jak miałem 1%, 2%) trwało około 3h - dioda gasła i doładowywałem jeszcze 1h. Dzisiaj przy 1% podłączyłem do ładowania i minęło 6h, a dioda jeszcze się świeci.
Mam pytanie czy taka reakcja mojego akumulatora jest normalna?
U mnie pełne rozładowanie = napis "Akumulator wyczerpany" na LCD.
Wstyd się przyznać, ale w ogóle nie liczę z zegarkiem czasu ładowania. Po prostu jak akumulator padnie to wkładam do ładowarki i wyjmuję go jak zgaśnie lampka w ładowarce - wtedy mam pewność, że jest pełna. Czasami podładuję 15minut, czasami zostawiam na całą noc w ładowarce. Jednym słowem - zupełnie nie przejmuję się statystyką czasu ładowania, nawet nigdy nie przyszło mi to specjalnie do głowy.
Polecam zakup dodatkowego, a nawet dwóch dodatkowych akumulatorów. Wiem, że to droga impreza, ale warto.
Lajam napisał(a):
Wstyd się przyznać, ale w ogóle nie liczę z zegarkiem czasu ładowania.
Polecam zakup dodatkowego, a nawet dwóch dodatkowych akumulatorów. Wiem, że to droga impreza, ale warto.
Szkoda, że King69 nie napisał, czy mu ta lampka zgasła, czy coś padło jednak. Bo za chwilę będzie podobne pytanie być może
Tadeusz napisał(a):
Szkoda, że King69 nie napisał, czy mu ta lampka zgasła, czy coś padło jednak. Bo za chwilę będzie podobne pytanie być może
To napisz ile zrobiłaś fotek z Flashem, ile bez i tak mniej więcej z jakim czasem otwarcia migawki. Te wszystkie wartości znacznie wpływają na zużycie baterii. Jak robie w dzień zdjęcia bez używania flasha, bateria spada powolutku, jak robię w nocy z fladhem i z długim czasem naświetlania, to poziom spada dosyć szybko. Ale aparat pobiera bez porównania dużo więcej energii...
obawiam sie że diodka nie gaśnie nawet jak naładuje akumulator.
To ciekawe mi gasnie jak akumulator jest naladowany na 100%
Dokładnie u mnie tak samo jak się naładuje dioda gaśnie , może po prostu diodka wariuje (grunt, że ładuje normalnie) tyle, że jest problem z pilnowaniem kiedy naładuje się na maxa...
CZY ktos mi powie? Upuściłam (i to porządnie)dwa razy nowy akumulator NP-FM500H i martwie sie że nie bedzie długo trzymał bateri, albo wogóle coś sie popsuło. :(:( jak podłączyłam go do ładowania to niby się świeci kontrolka ale nie wiem co dalej z nim bedzie. Czy ktoś może wie lub spotkał sie z takim przypadniem i upuścił akumulator?
PS. Nie wiem jak sie pisze popsuło.