Podziel się wrażeniami!
1. zdjecia robione wbudowana lampa wygladaja koszmarnie. da rade na sanki zalozyc cos co ladnie rozproszy swiatlo wbudowanej lampy? moze jakis poradnik jak taki dyfuzor zrobic wlasnorecznie? oczywiscie wiem ze lepiej dokupic lampe. wiem to lecz z oczywistych wzgledow na razie nie zdecyduje sie na to rozwiazanie.
2. jezeli aparat potrafi rotowac menu w zaleznosci jak trzymamy aparat to dlaczego NIE potrafi (tak mi sie wydaje i mam nadzieje ze sie myle) obrocic zrobionego zdjecia, zebym pozniej nie musial ich odwracac na komputerze.
dziekuje za uwage
wratislavian napisał(a):
1. zdjecia robione wbudowana lampa wygladaja koszmarnie. da rade na sanki zalozyc cos co ladnie rozproszy swiatlo wbudowanej lampy? moze jakis poradnik jak taki dyfuzor zrobic wlasnorecznie? oczywiscie wiem ze lepiej dokupic lampe. wiem to lecz z oczywistych wzgledow na razie nie zdecyduje sie na to rozwiazanie.
wratislavian napisał(a):
2. jezeli aparat potrafi rotowac menu w zaleznosci jak trzymamy aparat to dlaczego NIE potrafi (tak mi sie wydaje i mam nadzieje ze sie myle) obrocic zrobionego zdjecia, zebym pozniej nie musial ich odwracac na komputerze.
Taki dyfuzor mozesz dokupic i zalozyc na sanki sa mocowania dedykowane pod dany aparat koszt niewielki okolo 50zl z tendencjia zniszkowa:-)
PiterSam napisał(a):
koszt niewielki okolo 50zl z tendencjia zniszkowa:-)
Podalem srednia cene sa i po 17zl i napewno spelniaja zadanie ale sa tez po prawie 90zl zalezy dla kogo To byla informacjia:-)
Generalnie to IMHO nie ma sensu pchać się w jakieś patenty dla lampy wbudowanej, tylko od razu zainwestować w zewnętrzną. Zarówno komfort pracy jak i jakość oświetlenia nieporównanie większe.
Co prawda to prawda nie ma to jak zewnetrzna lampa ))
A jak się na nią jeszcze Lightboxa założy, to mmm...
Jak juz jestesmy przy lampach zewnetrznych to jaka radzisz do a300? za rosadne pieniadze i nie musi byc w orginale...
HVL-F42AM ma w tej chwili bardzo przyjemny stosunek możliwości/cena. Raczej nie warto pchać się w lampy niesystemowe.