Podziel się wrażeniami!
czy są jakieś ograniczenia ilości maksymalnej liczby utworów na playliście YouTube odtwarzanej na tv bravia? na playliście mam 107 utworów. po wejściu w playlistę jestem np na utworze 1/107, przerzucam utwory do końca playlisty (po kolei 2/107, 3/107, 4/107 itd), dochodzę do utworu 92 i nagle ilość utworów się zmniejsza, a playlistę zamyka utwór 92/92. WTF? gdzie pozostałe utwory? użycie opcji "odśwież" nic nie zmienia, restart tv również, ponowne logowanie do YouTube też nie pomaga.
U mnie problem pojawił się wczoraj nagle znikła mi cała playlista i zostało tylko 7 pozycji. Próbowałem z wylogowaniem się i zalogowaniem się ponownie nic to nie dało. Dzisiaj przywróciłem ustawienia fabryczne i dalej nic. Napiszę też że ta sama playlista działa poprawnie na WDTV LIVE.
olo2oo1 napisał(a):
Problem playlisty już ogarnięty. Faktycznie sony ma tu rację i "wina" leży po stronie YT, a raczej zamieszczających utwory. Wytwórnie i wydawcy płyt mogą zastrzec sobie platformy (urządzenia), na których ich utwory mogą być odtwarzane, a na których nie...
Tylko chodzi o to że większość utworów była od prywatnych użytkowników. Próbowałem również dodać wszystkie pozycje do nowej playlisty polepszyło się , ale nadal nie ma wszystkich pozycji i większość jest zdublowana. Na WDTV LIVE jest OK
W tej chwili Youtube wogóle nie działa
Komunikat: "usługa w tej chwili jest nie dostępna, spróbuj później"
jeżeli na innym urządzeniu (laptop, wdtv) użytkownik YT został wylogowany, to należy ponownie zalogować się na tv. zapewne stąd komunikat o niedostępności serwisu na tv.
ciekawa sprawa z tą Twoją playlistą. w sumie na mojej 95% utworów również zostało dodanych przez użytkowników "prywatnych".
Cześć
Mój problem z YouTub polega na tym iż dodaje do ulubionych pewne filmy na komputerze I wszystko gra Tyle tylko ze gdy zaloguje się na Tv to pokazuje mi tylko cześć filmów dodanych . Oczywiście wylogowywałem się odświeżałem Miał juz ktoś taki problem?
Próbowałem sprawdzić czy jest jakiś "klucz" dla wykluczonych filmów (nie wyświetlanych na tv ) niestety lipa
Pisałem w tej sprawie już do serwisu Sony. Taką odpowiedź dostałem:
"Witam,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony Europe.
Panie ******, oprogramowanie telewizora nie posiada blokady ograniczającej liczbę obsługiwanych w YouTube plików. Opisany przez Pana problem może być spowodowany ograniczeniami narzuconymi przez osoby zamieszczające pliki w YouTube np kwestia praw autorskich, ograniczeń regionalnych lub ograniczenia odtwarzania pliku tylko na wybranej platformie sprzętowej np tylko dla komputerów. Podobne ograniczenia w stosunku do poszczególnych plików może stosować sam YouTube, na co niestety nie mamy wpływu."
Playlista powróciła do poprzedniego stanu wszystko działa
Swoją drogą to szkoda, że YouTube wprowadza ograniczenia strefowe itp. Według mnie wszystko powinno być dostępne niezależnie od kraju itp. Cóż, nic się na to nie poradzi...
Odgrzewam temat, bo okazuje się, że z tą moją playlistą nie chodzi tu o żadne ograniczenia strefowe itp, a Sony wcale nie ma racji zwalając winę na autorów filmów, udostępnianie i inne pierdoły.
Obecnie zwiększyłem ilość utworów na playliście do ok 140. Znalazłem chwilę czasu i zacząłem sortować playlistę na milion sposobów, a problem "wywalania" utworów z tejże playlisty pojawia się zawsze od utworu nr 101 do 119 włącznie. Niezależnie od tego jaki utwór znajduje się na playliście w tym zakresie (101-119), po prostu jest on niewidoczny dla TV i zamiast np utworu widniejącego pod nr 101 wrzuca utwór z pozycji 120, pomijając 19 utworów, przeskakuje od razu do 120. Sytuacja się powtarza niezależnie od utworów, które trafiają na te feralne pozycje i zawsze są one niewidoczne dla TV. Jak mnie to irytuje!!!
Poskładam jeszcze inną playlistę i zobaczę jak będzie się zachowywał TV.
Relacja wkrótce ale zakładam, że jest to ewidentnie wina oprogramowania lub jakiś błąd softu
Co do sortowania playlisty to u mnie to w ogóle nie działa, czy to po dacie publikacji, istotności itp. playlista wygląda zawsze tak samo. W opcjach odtwarzania brakuje mi funkcji "odtwarzanie losowe" przy ok 200 pozycjach.