Podziel się wrażeniami!
Witam!
Chciałbym zakupić szybką kartę pamięci o pojemności ok 4-8Gb i ta się zastanawiam, ktorą wybrać.
W instrukcji jest napisane że aparat obsługuję Compact Flash I i II ale czy poradzi sobie z III i IV ?
Np z taką : http://allegro.pl/item476598717_extreme ... 5_5zl.html
Nie chciał bym kupować w ciemno.
Pozdrawiam!
Link który podałeś jest mocno podejrzany. To jest zwykła Compact Flash sprzedawca próbuje się podszywać ( bardzo nieudolnie ) pod SanDisc Extreme III lub IV które też są Compact flash (sandisc po prostu ma takie oznaczenie). I na pewno będą działać
Polecił bym Ci właśnie karty CF sandisca, sony, laxar, protect czy PQI.
PS. 40 MB/s tych kart z tej aukcji włożył bym między bajki
Ok. wielkie dzięki.
Ale mam rozumieć że karty nawet tych znanych firm ale typ III i IV też będą działać?
Czy spokojnie wystarczy typ I lub II?
Pozdrawiam!
Sandiscy III lub IV będą działać spokojnie to są Compac flash typu II po prostu producent je tak oznaczył bo są odpowiednio szybsze I będą działaś. Z tego co wiem niema jeszcze Compact flasha typu III
Od siebie gorąco polecam Sandisc'a extreme III, tylko nie zapomnij sformatować najpierw bo popełniłem tą gafę i niestety część zdjęć straciłem 😕
Crash napisał(a):
Witam!
Chciałbym zakupić szybką kartę pamięci o pojemności ok 4-8Gb i ta się zastanawiam, ktorą wybrać.
W instrukcji jest napisane że aparat obsługuję Compact Flash I i II ale czy poradzi sobie z III i IV ?
Np z taką : http://allegro.pl/item476598717_extreme ... 5_5zl.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Nie chciał bym kupować w ciemno.
Pozdrawiam!
JasioS napisał(a):
Sandiscy III lub IV będą działać spokojnie to są Compac flash typu II
Lajam napisał(a):
Pamiętaj, nie kupuj podejrzanych kart!
Chcesz mieć pewność, że nie utracisz swoich cennych zdjęć kupuj tylko porządne karty. Nie bój się wydać więcej pieniędzy. To i tak nic w porównaniu z utratą zdjęć na kiepskiej karcie
Lajam napisał(a):
Crash napisał(a):
Witam!
Jasio, proszę Cię, weź najpierw sprawdź zanim coś napiszesz....większość dostępnych kart (wszystkie Extreme III) to karty CF typ I dopiero te wypaśne, najszybsze to typ II np. seria Sandisk Extreme IV SDCFX4.
JasioS napisał(a):
Lajam napisał(a):
Crash napisał(a):
Witam!
Jasio, proszę Cię, weź najpierw sprawdź zanim coś napiszesz....większość dostępnych kart (wszystkie Extreme III) to karty CF typ I dopiero te wypaśne, najszybsze to typ II np. seria Sandisk Extreme IV SDCFX4.
Ok przepraszam. Ktoś mi kiedyś bzdur naopowiadał jak jest z tymi CF i się tego trzymałem. Własne sprawdzanie to własne
ja kupiłem Kingstona 8GB Elite Pro - może nie najszybsza ale na początek w zupełności wystarczy. Koszt z wysyłką około 60 zł (z paragonem lub fakturą), link na pw mogę podać