Podziel się wrażeniami!
Witam, lustrzanke posiadam od czwartku i chcialbym robic zdjecia na ustawieniach polautomatycznych ( A )
Nie wiem czy taka opcja jest dobra dla amatora wiec moglibyscie sie wypowiedziec na ten temat ??
Prosiłbym także o opis tych wszystkich ustawień jak ISO, F i czas
Jestem amatorem. Posiadam obiektyw kitowy dołączony do Sony Alphy 300. Dziś zakupiłem filtr UV. Myślę że zdjęcia w terenie bd troszkę lepiej
czekam na Wasze odpowiedzi i z gory Wam dziekuje
pozdrawiam
kubuleczek3 napisał(a):
a jak migaja takie 2 strzalki ?? 1 w lewo 2 w prawo ??
kubuleczek3 napisał(a):
a jak migaja takie 2 strzalki ?? 1 w lewo 2 w prawo ??
Od napisania ostatniego posta, znalazłem pdf z instrukcją na dysku, otworzyłem go i znalazłem potrzebne informacje.
Nie jest to trudne. i nie zabrało dużo czasu.
Naprawdę lepiej zabierać czas innym, zamiast poszukać samemu?? :smileyevil:
To znaczy ze skonczyla sie skala pomiaru jakos tak to ujeli chyba dobrze zapamietalem:-)
ok, nie zloscie sie
zabieram sie za czytanie instrukcji
Ja tam sie nie zloszcze mnie tez juz okrzyczali ze nie czytam na TRYB P )) ale czasami czlowiek czyta a jest zmeczony i cos mu umknie wiec sie pyta innych:-)
dokladnie
mam pytanko: wiesz moze w ktora strone ma byc skierowana ta czesc plastikowa do ustawiania ostrosci ?? bo mozna w 2 i nie wiem kiedy i w jaka strone
kubuleczek3 napisał(a):
mam pytanko: wiesz moze w ktora strone ma byc skierowana ta czesc plastikowa do ustawiania ostrosci ??
witmann napisał(a):
kubuleczek3 napisał(a):
mam pytanko: wiesz moze w ktora strone ma byc skierowana ta czesc plastikowa do ustawiania ostrosci ??
Eee... o czym właściwie piszesz?
np. gdy ustawiamy ostrosc na reczna to krecimy takim pokretlem. Może ono byc skierowane w 2 strony, tak mi sie wydaje
na przykladzie Alphy 700
http://photoclubalpha.com/wordpress/wp- ... th1870.jpg