Podziel się wrażeniami!
Witam, właśnie od wczorajszego popołudnia jestem, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem Alfy 230 z obiektywem kitowym 18 - 55 i jedno co muszę od razu powiedzieć, wiem, że jeszcze długa droga przede mną ...
Poniżej załączam kilka pierwszych fotek, krytykujcie i tłumaczcie
No poczatku witaj na forum i gratuluje zakupu
a teraz
polecam zapoznac sie z zasadami dodawania zdjec-czyli NUMERUJ A ŁATWIEJ SKOMENTUJEMY, JAK I WIELKOSC ZDJEC-DO 400KB I ROZMIAR 800X600:)
Co do fotek to tez polecam ogladanie innych fotek inych uzytkownikow jak zapoznac sie z zasadami focenie.tzn co to głebia ostrości,co to zloty podzial itp itd
Pozdrawiam i zycze powodzenia
A dziękuję bo cieszyłem się jak małe dziecko. Staram się oglądać zdjęcia w miarę na bieżąco a jak już wspomniałem są to pierwsze fotki, aczkolwiek po przeczytaniu instrukcji od deski do deski i później zostało mało czasu na focenie ale myślę, że dzisiaj się troszkę rozkręcę a możecie konkretnie powiedzieć co i jak z moimi fotkami?
A i jeszcze jedno pytanie, czym najlepiej ustawić wielkość 800x600, bo te zdjęcia przerobiłem w zwykłym Wordzie?
Witam
A i jeszcze jedno pytanie, czym najlepiej ustawić wielkość 800x600, bo te zdjęcia przerobiłem w zwykłym Wordzie?
w wordzie?
poczytaj tu nizej-jak dziala foto galeria
viewtopic.php?f=32&t=2390" target="_blank
Wiem jak działa galeria a w Wordzie tylko zmniejszyłem fotki, bo taki program miałem pod ręką. Sam wiesz, że zdjęcie ma rozmiar kilku megabajtów i by się nie zmieściło.
Witaj
Poniżej linki do tematów na temat programów do zmniejszania:
viewtopic.php?f=31&t=5200" target="_blank
viewtopic.php?f=31&t=190" target="_blank
PS.
Masz ustawiony w aparacie format 16:9?
Pozdrawiam
Być może tak ponieważ bawiłem się różnymi ustawieniami, w tym i 16:9 i 3:2 a czemu pytasz?
Być może tak ponieważ bawiłem się różnymi ustawieniami, w tym i 16:9 i 3:2 a czemu pytasz?
Nie, nic nie przycinałem, ustawiłem i zapomniałem wrócić do standardu 3:2 . Załączam kilka kolejnych fotek i oczekuję opinii.